HR-partner till Däckia

Däckia · HR & Personal · 14 dec

Om jobbet

Är du en organiserad och förtroendeingivande person som trivs med att verka operativt med omväxlande uppgifter inom personalområdet? För rekrytering söker vi nu en HR-partner till Däckia där du erbjuds en utvecklande tjänst med stora möjligheter att påverka.

Tjänsten är på heltid och placerad i Täby, resor inom Sverige förekommer. Tillträde sker efter överenskommelse. Varmt välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter

Som HR-partner kommer du att arbeta såväl operativt som strategiskt i en självständig roll med att utveckla och driva Däckia och Interwheels HR-funktion, vilket innebär att dina arbetsuppgifter kommer att vara mycket varierande. Du fungerar som ett stöd till ledningsgruppen i HR-relaterade frågor samt är övergripande ansvarig för samtliga policys och rutiner inom personalområdet.

I ditt ansvarsområde ingår bland annat följande:
  • rekrytering
  • driva, stödja och följa upp globala HR-processer
  • ansvara för HR-relaterad intern kommunikation
  • arbetsrätt och fackliga förhandlingar
  • arbetsmiljö/friskvård/rehabilitering
  • rapportera nyckeltal till Pirelli Italien, ägare av Däckia och Interwheel
  • personalhandbok och riktlinjer
Vidare kommer du att ansvara för att kartlägga och driva kompetensutveckling samt introduktions- och utbildningsfrågor inom bolaget i samråd med chefer. Andra personaladministrativa uppgifter och rutiner kring exempelvis anställningsförfarande ingår också liksom tolkningar av kollektivavtal. Resor till Däckias 64 egna verkstäder runt om i Sverige förekommer och du rapporterar till HR-chefen för Pirelli Sverige.

Utbildning/erfarenhet

Vi söker dig med relevant högskoleutbildning inom HR, förslagsvis PA-programmet eller motsvarande. Du har minst 5 års erfarenhet av brett HR-arbete, gärna inom både tjänstemanna- och kollektivsidan. Du är en god administratör och är väl insatt i arbetsrätt med erfarenhet av fackliga förhandlingar. Då rollen även inkluderar vissa internationella kontakter krävs att du förutom svenska också kommunicerar obehindrat på engelska i såväl tal som skrift. Dina kunskaper i Officepaketet är goda och du har arbetat i något rapporteringsverktyg.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är strukturerad, driven och affärsmässig med en god förmåga att prioritera, driva och genomföra åtgärder för att nå verksamhetens mål. Du har hög integritet, är empatisk och prestigelös och kan arbeta självständigt. Dessutom tror vi att du är en förtroendeingivande kommunikatör som är duktig på att skapa goda relationer såväl internationellt som lokalt för att på bästa sätt implementera gemensamma arbetsrutiner. Utöver detta bör du ha förmåga att hålla flera saker igång samtidigt och även i stressade situationer kunna upprätthålla en hög servicenivå till chefer och medarbetare i organisationen.
Jobbfakta
Ort
Täby
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Yrkesområde
HR & Personal
Publicerad

16 dagar sedan

Sista ansökningsdag

14 dec

Om företaget

Däckia AB är en av Sveriges ledande däckservicekedjor och vänder sig till privatpersoner och företag runtom i Sverige. I kedjan ingår 100 Däckiaverkstäder och 51 samarbetspartners över hela landet. Däckia har ett brett sortiment av däck och fälg, och tillhandahåller ledande varumärken för allt från stora entreprenadmaskiner till skottkärror.

I Bollnäs finns även en regummeringsanläggning, med ett eget unikt regummeringssystem kallat Unicircle. Företaget har också ett dotterbolag i Karlstad, Interwheel för kompletta hjul.

Däckia AB ägs sedan juni 2012 av Pirelli. De senaste åren har präglats av stabil lönsamhet, tillväxt och utvecklingsprojekt inom flera områden. Grunden för framgångarna är engagerade och kunniga medarbetare och partners. Bolaget omsätter ca 900 miljoner kronor och sysselsätter mer än 300 personer.