HR-chef till Atlas Copco Construction Technique Scandinavia

Clarify AB · HR & Personal · 17 dec

Om jobbet

Välkommen till oss på Atlas Copco och vårt säljbolag inom Construction Technique Scandinavia. Vi är ca 6o kollegor inom regionen Sverige, Norge och Danmark. Nu söker vi dig som kommer att ansvara för vårt HR-arbete både strategiskt och operativt. Rollen som HR-chef innebär att förvalta befintliga processer, samtidigt som du ges stora möjligheter till att få sätta din egen prägel genom din personlighet, erfarenhet och kompetens.

Beskrivning av rollen
Som HR chef är du medlem i den regionala ledningsgruppen och rapporterar till VD för Atlas Copco Construction Technique Scandinavia och har ett nära samarbete med övriga HR chefer på de olika säljbolagen. Tjänsten kommer inledningsvis vara placerad i Sickla Strand, en flytt till Slagsta i Norsborg är planerad till våren som därefter blir din framtida arbetsplats.

Du kommer att leda det övergripande HR-ansvaret, viket innebär att driva och utveckla de lokala HR-aktiviteterna. Du kommer även bistå ledningsgruppen med utveckling av en professionell HR-funktion för att stödja företagets behov och strategi inom divisionen. Detta innebär att vara en viktig samtalspartner och rådgivare för chefer i syfte att hantera HR-processer enligt Atlas Copco-gruppens riktlinjer, samt lokala regler och lagkrav. Vidare innefattar rollen sedvanliga ansvarstaganden såsom:
  • Ansvara för lönerevisioner och upprätthållandet för dess processer.
  • Kontinuerlig kontakt med facket.
  • Upprätthålla och vidareutveckla HR strategier och processer i divisionen.
  • Ansvara för rekryteringsprocesser internt och externt.
  • Utveckling av personalhandbok, arbetsmiljöfrågor och hälsa.
  • Upprätthålla arbetsrätt samt kollektivavtalen inom regionen.
Bakgrund och personliga egenskaper
Som HR-chef för vårt säljbolag bör du vara väl insatt i svensk arbetsrätt samt om du även har kunskaper om den norska arbetsrätten är det en stor merit. Du har arbetat framgångsrikt i en operativ HR-roll under ett par år inom industri och/eller tillverkande företag, där du aktivt haft facklig kontakt och varit väl insatt i kollektivavtalets olika regler.

För att trivas och kunna prestera i denna roll ser vi dig som har ett starkt eget driv och en förmåga att kunna förverkliga förbättringsprocesser. Du gillar att arbeta i en komplex roll där varierande arbetsuppgifter, högt och lågt, strategiskt och operativt, är en naturlig del av din arbetsdag. Du har en förmåga att nå ut i verksamheten genom din kommunikativa sida och har lätt för att se och förstå utmaningar i organisationen. Din energi och positivitet är en stor resurs samtidigt som du har integritet och är trygg i dig själv och i din arbetsroll. Då vi är en internationell koncern är du van att arbeta med engelska i det dagliga.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Atlas Copco med Clarify. Vi ser fram emot din ansökan snarast då urval och intervjuer sker löpande. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Har du frågor om tjänsten kontakta gärna ansvariga Patricia Jerring, 070-419 99 04 och Janina Poltoft 070-775 99 02 på Clarify.
Jobbfakta
Ort
Stockholms stad
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Organisation & ledning
HR & Personal
Underkategori
Chefsbefattningar
Personalchef
Kontakt

Ring Patricia Jerring, 070-419 99 04

Publicerad

10 dagar sedan

Sista ansökningsdag

17 dec

Om företaget