HR-advisor till stort energibolag

Om jobbet

Är du en serviceinriktad person som tidigare arbetat administrativt inom hr? Då kan du vara den vi söker! För kunds räkning söker vi nu en HR-advisor. I rollen kommer du att vara första linjens stöd gällande frågor som kommer in från organisationens medarbetare. Företaget sitter i fräscha lokaler i Solna.

Uppdraget, som är på konsultbasis, planeras starta 1 november fram t o m slutet av september 2017. Du kommer arbeta heltid som konsult via Poolia.

Arbetsuppgifter

Som HR-advisor i HR-Direct är du den första kontaktpunkten för samtliga medarbetare, chefer och HR-kollegor för operativa förfrågningar och beställningar inom HR. Det innebär att de inom HR-Direct är hela HR - organisationens ansikte utåt. Personerna på avdelningen har en central roll i HR-informationsdelning och är spindeln i nätet. Det huvudsakliga målet för verksamheten är att säkerställa korta svarstider och hög kvalitet på alla inkommande förfrågningar. Vårt mål är att lösa så många ärenden som möjligt i första linjen.

Frågorna kommer till HR-Direct via e-post och telefon och du kommer att arbeta enligt ett schema med varierade telefonpass och ärendehantering. HR-Direkt har också en viktig roll i arbetet med ständiga förbättringar och utveckling av våra processer.

Du kommer att stödja verksamheten inom bland annat:

* Lönefrågor av skilda slag
Administrativa rutiner
  • HR-processer och policyfrågor
  • Personalförmåner
  • Tidsskrivnings- och reseräkningsfrågor (stöttning i portalen som är ett gränssnitt till SAP)
  • Arbetsrätt och avtal inom Sverige
Utbildning/erfarenhet

Vi söker nu dig som är utbildad inom personalområdet alternativt har arbetat upp motsvarande erfarenhet av personalfrågor eller annat operativt personalarbete, gärna i en servicedesk, och som därmed är van att ge god service via telefon och e-post. Du är en god kommunikatör, har ett strukturerat arbetssätt samt har lätt för att lära dig nya system och verktyg.

Att jobba som HR-advisor ställer höga krav på samarbetsförmåga och servicekänsla. Egenskaper som värderas högt är att du är en lagspelare samtidigt som du vågar kliva fram och ta egna initiativ. Du har fallenhet för att analysera olika typer av frågeställningar och lösa problem. Vi ser gärna att du har ett driv till att arbeta med ständiga förbättringar av processer och att hitta nya lösningar. Vi söker dig som är noggrann och har viljan att förstå hur olika system och processer hänger ihop i ett stort företag. Vi tror att du som söker trivs i en miljö där förändring är en naturlig del av vardagen. Vi tror också att du gillar när det är högt tempo och har förmågan att ta till dig mycket ny information.

Det är också viktigt att du är pedagogisk och tydlig i din kommunikation då vi värderar vår kundkontakt högt.
Goda kunskaper i engelska, muntligt såväl som skriftligt, är ett krav.
Vi är en social grupp med blandade åldrar som arbetar tätt tillsammans varje dag, vi ser fram emot att välkomna nya kollegor som också trivs i denna typ av roll. Välkommen med din ansökan!

Förmåner

Konsultrollen passar dig som på kort tid vill skaffa dig bred erfarenhet. Vi erbjuder dig chansen att arbeta på populära arbetsplatser med välkända varumärken där du kan utveckla din kompetens och bredda ditt CV. Du kommer att trivas som konsult om du söker en värld av spännande uppdrag och nya kontaktnät. Vid din sida har du din konsultchef som agerar bollplank och stöttar dig i att lyckas på dina uppdrag.
Vi vill att du ska må bra och trivas med oss på Poolia. Därför erbjuder vi dig friskvårdsbidrag, rabatter på olika träningsanläggningar och ordnar regelbundet sociala aktiviteter. Självklart omfattas din anställning på Poolia av kollektivavtal, försäkringar, tjänstepension samt företagshälsovård.
Jobbfakta
Ort
Solna
Anställning
Heltid
Projekt- / Visstidsanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
HR & Personal
Administration
Underkategori
HR-administration
Publicerad

13 dagar sedan

Sista ansökningsdag

24 okt

Om företaget

Våra kunder inom hr är attraktiva arbetsgivare som letar efter högskoleutbildade personalvetare. Med en bredd över hela hr-området - allt från personalchefer och hr-specialister till rekryteringskonsulter och personaladministratörer - kan vi hitta en tjänst där du kan påverka din arbetssituation och nå ditt drömjobb.

Att vara konsult passar dig som på kort tid vill skaffa dig lång erfarenhet. Vi erbjuder dig chansen att arbeta på populära arbetsplatser med välkända varumärken där du kan utveckla din kompetens. Du kommer att trivas som konsult om du söker en värld av spännande uppdrag och nya kontaktnät.