Hej förskollärare!

Tyresö kommun · Utbildning · Sista dagen!

Om jobbet

Vi söker dig som vill vara med på vår resa i den pedagogiska djungeln. Vår vision är att varje dag ska fyllas av glädje, lek och lärande i samspel med varandra. Hos oss har du nu möjlighet att vara med att starta en avdelning eller ingå i en befintlig avdelning och det bästa av allt du har möjlighet att vara med och påverka resans innehåll och dess spännade mål. Vill du vara med?

Östra Farmarstigen förskoleenhet består av två förskolor Kardemumman och Farmarstugan. Våra förskolor har stora fina gårdar och närhet till natur, centrum och kommunkationer. Vi befinner oss i ett spännande skede att utveckla vår pedagogiska miljö med utgångspunkt i de tre pedagogerna: "barnen, pedagogerna och miljön" där barnen utmanas, förundras och blir nyfikna att inspireras till att söka ny kunskap. Vår förskola består av tre avdelningar just nu men vi kommer att starta upp yttligare en avdelning efter årsskiftet vi arbetar utifrån tema i mindre projektgrupper.

Arbetsuppgifter
I din roll som förskollärare blir du ansvarig för det pedagogiska arbetet i samverkan med övrig personal på förskolan. Viktigt att vara en ledare som tar ansvar och ser möjligheter. Tillsammans med kollegor i förskoleenheten driver du vår pedagogiska utveckling framåt. Du tydliggör och synliggör vår verksamhet och lärande processer genom pedagogisk dokumentation. Vidare förverkligar du strävansmålen i läroplanen samt har ett förhållningssätt som utgår från FNs barnkonvetion. Det är en självklarhet för dig att barnet är i fokus. Du ser till de olika behov som barnen har och ger möjligheter till olika inlärningsmetoder.

Kvalifikationer
 • Väl förtrogen med Läroplanen, skolagen och FNs barnkonvention
 • Ha pedagogisk dokumentation som arbetsverktyg i det dagliga arbetet.
 • Ett reflekterande förhållningssätt
 • Medforskare i barnenes vardag och lärande processer
 • Barnet i fokus och se barnet som kompetent och har tillit till dess förmåga och vilja att lära
 • Trygg i din yrkesroll och stolt över ditt yrkesval
 • Kunna driva pedagogiskaprocesser
Personliga egenskaper
 • Nyfiken och intresserad att lära och vilja lära
 • Se möjligheter och du är närvarande i uppdraget
 • Har en grundläggande positiv människosyn, är ödmjuk och har förståelse inför barnen, vårdnadshavare, kollegor och vårt uppdrag
 • Flexibel eftersom vår dag är föränderlig och barns behov och intresse varierar
Vi erbjuder dig
En Förskoleenhet som just nu håller på att strukturera så att barngrupperna ska bestå av färre barn. Vi kommer att öppna upp en helt ny avdelning på förskolan. Fria pedagogiska måltider.

Vi strävar efter att varje medarbetare ska ha en god balans mellan arbete och fritid samt erbjuds du som anställd inom Tyresö kommun en subventionerad friskvård.

Om tjänsten
Vi söker två förskollärare. Anställningsform - tillsvidare, heltid 100%. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Månadslön.

Kontaktpersoner
Förskolechef Jeanette Knudsen tel 08-5782 9474 mail jeanette.knudsen@tyreso.se

Ansökan
Välkommen med dina ansökan senast 8 december 2016.
OBS! Urval och intervjuer görs löpande.

Fackliga kontaktpersoner
Fackliga kontaktpersoner nås via kommunens växel 08-5782 9100
Jobbfakta
Publicerad

27 dagar sedan

Sista ansökningsdag

Idag

Om företaget