Hej exploateringsingenjör!

Om jobbet

Vi söker en exploateringsingenjör med stort engagemang som vill vara med och utvecklas med Tyresö! Tyresö är inne i en expansiv fas med många spännande stadsbyggnadsprojekt som ska planeras och genomföras. Kommunens investeringsplan de kommande åren omfattar bland annat omvandling av gamla fritidshusområden, utveckling och förtätning av Tyresö Centrum samt större exploateringsprojekt och infrastrukturinvesteringar. Hos oss på stadsbyggnadsförvaltningen får du samhällsviktiga och stimulerande arbetsuppgifter i en kommun där beslutsvägarna är korta.

Om tjänsten
Som exploateringsingenjör arbetar du både som projektledare och med verksamhetslöpande frågor. Din huvudsakliga uppgift är att företräda kommunen i samarbetet med fastighetsägare och andra intressenter genom hela stadsbyggnadsprocessen från idé och planering till genomförande, i till exempel detaljplanearbete till byggklar mark och genomförande med slutbesiktning av kommunal infrastruktur. Du sköter köp och försäljning av fastigheter, exploateringsavtal, upplåtelser, gatukostnader, fastighetsregleringar, fastighetstaxering och andra juridiska och ekonomiska frågor inom fastighetsområdet.

Vi jobbar i projektform nära andra kompetenser såsom planarkitekt, byggprojektledare, projekteringsingenjör, trafikplanerare, landskapsarkitekt och kommunekolog. I de flesta fall har du en roll som projektledare tillsammans med en planarkitekt eller byggprojektledare.

Tjänsten är placerad på exploateringsenheten som idag består av 7 tjänster men vi vill nu bli fler. Enheten ansvarar för de tekniska och fastighetsjuridiska delarna av samhällsbyggnadsprocessen vid planering och genomförande. Som exploateringsingenjör rapporterar du till projektens styrgrupp samt till enhetschefen för exploateringsenheten. Vi erbjuder ett utvecklande och omväxlande arbete med stort eget ansvar.

Vem är du?
Vi söker dig som har högskoleutbildning inom samhällsbyggnad, lantmäteri, juridik alternativt med motsvarande kunskaper. Vi ser gärna att du i din utbildning och/eller genom dina kunskaper har inriktning mot mark- och fastighetsjuridik och därmed kunskap om plan- och bygglagen, jordabalken, anläggningslagen och fastighetsbildningslagen. Du hanterar det svenska språket mycket väl i tal och skrift då du i arbetet hanterar juridiska texter och har både skriftliga och muntliga kontakter internt och externt.

För att trivas och utvecklas med oss är du engagerad och gillar leda projekt. För att lyckas i rollen är du pedagogisk och tydlig. Du är metodisk, kan prioritera ditt arbete och har en förmåga att skapa struktur trots flera parallella projekt. Du är kreativ, tänker gärna i nya banor och provar nya sätt att skapa resultat. Du är prestigelös och har en förmåga att se hur såväl stora som små arbetsuppgifter bidrar till ett lyckat resultat.

Du har tidigare erfarenhet inom området eller är nyexaminerad. Det viktigaste för oss är att du har ha ett stort intresse för samhällsplanering, genomförandefrågor, fastighetsekonomi samt förståelse för hur en politiskt styrd organisation fungerar. Självklart är du serviceinriktad gentemot våra kommuninvånare och externa aktörer.

Vad vi gör och vill
Tyresö kommun är en av landets snabbast växande kommuner och vi får höra betyg av våra medborgare. Vi är 2600 medarbetare.

Genom att förena våra höga ambitioner skapar vi tillsammans rätt förutsättningar för att fortsätta utvecklas och vara i framkant. Vi satsar på ett gott ledarskap och vår kultur präglas av hjälpsamhet, glädje samt en rak och respektfull kommunikation.

Vi erbjuder dig
En stimulerande arbetsplats med goda kollegor och där du som medarbetare får möjlighet att utvecklas och ta ansvar. Här hittar du kollegor som drivs av en utvecklingsvilja och av handlingskraft och vi arbetar gemensamt med att utveckla vår verksamhet genom att tillsammans göra utflykter och studieresor för att ta del av bra exempel. Vi strävar efter att varje medarbetare ska ha en god balans mellan arbete och fritid där du som anställd erbjuds möjlighet att arbeta viss tid på distans i vår lokal på Högbergsgatan på Södermalm. Som anställd erbjuds du självklart subventionerad friskvård. Tjänsten är tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Sök!
Vill du bli en av oss är du välkommen med din ansökan senast 30 oktober, intervjuer kommer att hållas löpande. Har du några frågor? Kontakta oss via mail eller telefon:

Jenny Linné, Avdelningschef mark- och exploatering, 08-5782 90 29
Amalia Tjärnstig, Enhetschef exploatering, 08-5782 93 11

Fackliga kontaktpersoner når du via kommunens växel, 08-5782 91 00
Jobbfakta
Ort
Tyresö
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör
Offentlig Förvaltning
Underkategori
Ingenjör
Publicerad

21 dagar sedan

Sista ansökningsdag

30 okt

Om företaget