Hantverkare? Nästa steg finns hos Briab!

Om jobbet

Är du kanske en erfaren snickare, elektriker, besiktningsman eller annan hantverkare som funderat på av att testa något nytt? Hos Briab kommer du in i ett välfungerande team där kollegorna har samma bakgrund som du. Din roll kombinerar arbete från kontor med platsbesök på byggen. Du har stor nytta av din kunskap samtidigt som du specialiserar dig inom brand. Här finns möjligheten till en ny karriärväg hos en expanderade arbetsgivare som lägger stort fokus på medarbetarnas trivsel.

Information om uppdraget

Briab är inne i en expansiv fas och för att fortsätta sin framgång vill de rekrytera och utveckla engagerade medarbetare med olika bakgrunder och erfarenheter. Genom att erbjuda sunda och flexibla arbetstider, en god introduktion samt utvecklande arbetsuppgifter vill Briab vara en arbetsplats utöver det vanliga.

Academic Work söker för Briabs räkning nu flera nya medarbetare, denna gång med erfarenhet från byggen för att vidareutvecklas till kontrollanter inom brandskydd.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Briab, där deras önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work.

Arbetsuppgifter

Som utförandekontrollant kommer du in i Briabs kontrollteam bestående av sex kollegor. De flesta i gruppen har praktisk erfarenhet från byggen och därefter lärt sig mer om brandskydd när de börjat hos Briab. Som utförandekontrollant kommer du att kontrollera att Briabs brandsskyddslösningar har integrerats i bygget enligt beskrivningarna. En stor del av din roll innebär att dagligen vara ute på planerade platsbesök på byggen (främst inom Stockholmsområdet). Du har en nära kontakt med byggledningen, kontrollerar att brandskyddsbeskrivningarna följs i byggnationen samt påpekar eventuella brister och hur dessa kan lösas på bästa sätt. Resterande tid befinner du dig på kontoret där du har mycket nära samarbeten med brandskyddskonsulterna, läser in dig på nya projekt samt sammanställer dokumentation. Det kommer finnas massvis att lära och en hel del tid på kontoret läggs också på självstudier inom brand. Du kommer få en dynamisk roll med många parallella projekt och kontakter, där varje projekt kräver en unik lösning. När du startar din tjänst kommer du att få en generell introduktion till brand samt gå parallellt med teamledaren samt övriga kollegor i teamet.

Du kommer till exempel att:
 • Genomföra platsbesök på byggen där du kontrollerar samt protokollför byggnadernas brandskydd
 • Samarbeta med brandskyddskonsulter på Briab för att hitta de bästa lösningar i varje enskilt projekt
 • Ge råd till byggledningen kring hur de kan lösa problem och hinder i utförandet av brandskyddsbeskrivningarna
För dig som har praktisk erfarenhet från byggarbetsplatser är detta en möjlighet att vidareutvecklas i roll som är hands- on men också annorlunda från det du gjort tidigare. För dig som är nyfiken får du här chansen att specialisera dig mot brand i ett bolag som är innovativt och framåtblickande. Utvecklingsmöjligheter finns det gott om, ett möjligt steg är att vidareutvecklas till brandskyddskonsult.

Vi söker dig som

Vi söker dig som har erfarenhet från större byggarbetsplatser och har jobbat i någon form av hantverkartjänst, exempelvis som snickare, elektriker, VVS-montör, besiktningsman, golvläggare, rörläggare, svetsare eller liknande. Briab arbetar aktivt med sin mångfaldsplan där målet är att arbetsgruppen ska spegla samhället 2020. De ser därför gärna sökanden med alla typer av bakgrunder.

Vi ser också att du:
 • Har minst 2 års erfarenhet från större byggarbetsplatser, exempelvis som elektriker, snickare, VVS-montör, besiktningsman eller brandskyddstätare
 • Mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift
 • Har B-körkort
Som person är du ansvarstagande då ditt arbete säkerställer att byggnader blir brandsäkra. Du har en hög grad av personlig mognad då du är själv ute på byggena och behöver känna dig trygg i att påpeka brister och risker. Då du kommer ha flera projekt parallellt ser vi att du är flexibel och trivs med ett dynamiskt arbetssätt där varje situation kräver en ny lösning.

Övrig information
 • Start: Enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid, Kontorstider, flex
 • Placering: Stockholm, Södermalm samt ute på byggena främst runtom Stockholm. Vissa resor kan förekomma till övriga Sverige.
 • Kontaktuppgifter: Freja Birkhammar, Recruitment Consultant, freja.birkhammar@academicwork.se, 08-562 467 35
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stn04@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet. Hos oss kan du arbeta som uthyrd konsult på specifika kunduppdrag eller bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet. Läs mer på www.academicwork.se.

Skydd för den personliga integriteten
När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Jobbfakta
Ort
Stockholms stad
Anställning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör
Publicerad

36 dagar sedan

Sista ansökningsdag

12 dec

Om företaget

Briab är ett expansivt och nytänkande företag inom brandskyddsprojektering och riskhantering. De vill leda utvecklingen framåt och har tagit chansen att göra något som inte tidigare gjorts. Medarbetare beskriver att de trivs på företaget då klimatet är öppet och man får ta eget ansvar. Briab är måna om sunda arbetstider och erbjuder möjligheter till flex och även minskad arbetstid.

Vi har en spännande men också utmanande resa framför oss där vi nu har möjlighet att vara med påverka branschens utveckling genom att Leda inte följa. - Fredrik Hiort, VD.