Handelsbankens Internrevision söker en medarbetare med IT profil

Clarify AB · Ekonomi · 18 nov

Om jobbet

Arbetsbeskrivning
Centrala revisionsavdelningen (CR) har det övergripande ansvaret för den interna revisionen och samordnar revisionsfrågor inom koncernen. Vi söker nu dig som har en bakgrund inom IT, där du har arbetat med förändring- och förbättringsprojekt och nu vill utvecklas och ta steget till revision.

CRD ansvarar för den interna revisionen av bankens IT-verksamhet. Det innebär att vi årligen gör en riskbedömning av hur leverantörerna, d.v.s. bankens IT avdelning organiserar sin verksamhet för att möta affärsområdenas krav. Med riskanalysen som grund utarbetar vi en plan för vilka områden som ska granskas och vad vi vill uppnå med granskningen. Vi avrapporterar därefter vår bedömning av hur den interna kontrollen fungerar inom områdena systemutveckling, förvaltning och IT-drift. Du kommer att ha mycket kontakt med bankens IT- och säkerhetsavdelning för att uppnå bra resultat.

Din bakgrund
Vi söker dig som har praktisk erfarenhet av att arbeta med IT i större organisationer och vill nu ta steget att förena din kompetens inom IT med revision. Du har en teknisk bakgrund och har kanske tidigare arbetat med t.ex. informationssäkerhet och/eller vana att driva uppdrag eller utredningar som projektledare. Vidare förutsätts det att du har kunskaper om risker i tekniska miljöer, kommunikationslösningar, kontinuitetshantering, CM- och utvecklingsprocesser nödvändiga.

I rollen som revisor med IT inriktning ingår att planera och hålla i möten, utveckla granskningsprogram, inhämta och sammanställa information av betydelse för granskningens genomförande. Vår slutprodukt, den skriftliga rapporten, ska på ett överskådligt och tydligt sätt ge mottagarna av rapporten en klar uppfattning om observerade risker och hur dessa bör hanteras i syfte att minska bankens riskexponering.

För att trivas som medarbetare på CRD är du en utåtriktad person med hög integritet. Du är analytisk, strukturerad, trivs att arbeta såväl självständigt som i team och uttrycker dig väl i både tal och skrift. Andra egenskaper vi söker är sunt förnuft, känsla för ordning och reda samt förmåga att leverera det som vi åtagit oss. Granskning av de internationella enheterna innebär att du måste kunna kommunicera obehindrat såväl muntligen som skriftligen på engelska. Inom CRD arbetar vi med målstyrning, vilket innebär att vi gemensamt utvecklar planer, arbetsmetodik och granskningsprogram som du under eget ansvar sedan omsätter till din personliga plan.

Välkommen med din ansökan
I denna rekrytering samarbetar Handelsbanken med Clarify. Vi ser fram emot din ansökan snarast då urval och intervjuer sker löpande. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Har du frågor om tjänsten kontakta gärna ansvariga Patricia Jerring, 070-419 99 04 och Louise Poltoft 070-775 99 01 på Clarify.

Om Handelsbanken
Handelsbanken har verksamhet i 23 länder utanför Sverige. Antalet anställda i Handelsbanken är närmare 11 500 personer. Handelsbanken präglas av en starkt decentraliserad struktur och beslutsvägarna är därför korta. Detta arbetssätt gör det möjligt för våra medarbetare att själva påverka sitt arbete och sin karriär inom banken.
Jobbfakta
Ort
Stockholms stad
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Data & IT
Ekonomi
Underkategori
Revision
Kontakt

Ring Patricia Jerring, 070-419 99 04

Publicerad

24 dagar sedan

Sista ansökningsdag

18 nov

Om företaget