Handelsbanken söker en Internrevisor till IT-revision

Clarify AB · Ekonomi · 18 nov

Om jobbet

Arbetsbeskrivning
Välkommen till oss på den Centrala revisionsavdelningen (CR). Vi har det övergripande ansvaret för den interna revisionen och samordnar revisionsfrågor inom koncernen. Nu söker vi ytterligare en kollega till oss som ansvarar för koncernens IT-revision, CRD.

CRD ansvarar för den interna revisionen av bankens IT-verksamhet. Det innebär att vi årligen gör en riskbedömning av hur leverantörerna, d.v.s. bankens IT avdelning organiserar sin verksamhet för att möta affärsområdenas krav. Med riskanalysen som grund utarbetar vi en plan för vilka områden som ska granskas och vad vi vill uppnå med granskningen. Vi avrapporterar därefter vår bedömning av hur den interna kontrollen fungerar inom områdena systemutveckling, förvaltning och IT-drift.

Din bakgrund
Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av IT-revisionsarbete och vill fortsätta utvecklas inom revision, möjligen arbetar du idag på ett av de större revisionsbolagen.Du förväntas ha en grundläggande insikt om hur operativa risker är kopplade till organisation, teknik och arbetsprocesser och van att arbeta med förbättringar inom dessa. Vi ser gärna att du idag är van att driva uppdrag och utredningar.

Uppdragen kan vara korta punktinsatser men kan också bestå i mer omfattande utredningar. I detta ingår det att planera och hålla i möten, utveckla granskningsprogram, inhämta och sammanställa information av betydelse för granskningens genomförande. Då vår slutrapport ska ge mottagarna en klar uppfattning om observerade risker och hur dessa bör hanteras i syfte att minska bankens riskexponering är du som person pedagogisk och informativ i din kommunikation.

För att trivas som medarbetare på CRD är du en utåtriktad person med hög integritet. Du är analytisk, strukturerad, trivs att arbeta såväl självständigt som i team och uttrycker dig väl i både tal och skrift. Andra egenskaper vi söker är sunt förnuft, känsla för ordning och reda samt förmåga att leverera det som vi åtagit oss. Granskning av de internationella enheterna innebär att du måste kunna kommunicera obehindrat såväl muntligen som skriftligen på engelska. Inom CRD arbetar vi med målstyrning, vilket innebär att vi gemensamt utvecklar planer, arbetsmetodik och granskningsprogram som du under eget ansvar sedan omsätter till din personliga plan.

Välkommen med din ansökan
I denna rekrytering samarbetar Handelsbanken med Clarify. Vi ser fram emot din ansökan snarast, då urval och intervjuer sker löpande. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Har du frågor om tjänsten kontakta gärna ansvariga Patricia Jerring, 070-419 99 04 och Louise Poltoft 070-775 99 01 på Clarify.

Om Handelsbanken
Handelsbanken har verksamhet i 23 länder utanför Sverige. Antalet anställda i Handelsbanken är närmare 11 500 personer. Handelsbanken präglas av en starkt decentraliserad struktur och beslutsvägarna är därför korta. Detta arbetssätt gör det möjligt för våra medarbetare att själva påverka sitt arbete och sin karriär inom banken.
Jobbfakta
Ort
Stockholms stad
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Revision
Kontakt

Ring Patricia Jerring, 070-419 99 04

Publicerad

27 dagar sedan

Sista ansökningsdag

18 nov

Om företaget