Gruppledare barngruppen myndighet

Om jobbet

Du vågar prova nytt. Och lär av erfarenheter. Precis som vi.

Här på myndighet barn och ungdom arbetar idag ca 20 anställda inklusive enhetschef uppdelad i två grupper, Barn 0-12 år och Ungdom 13-20 år. Vi inrättar nu två nya tjänster som gruppledare, en inom barngrupp och en inom ungdomsgrupp. Vårt mål inom förvaltningen är att vara en organisation som arbetar professionellt och tar sin utgångspunkt i brukarens egen verklighet. Vår värdegrund genomsyras av ett brukarperspektiv och ett barnperspektiv.

Som gruppledare kommer du att arbetsleda, fördela ärenden, ge stöd i utredningsarbetet, ta ansvar för uppföljning och utveckling av gruppens arbete tillsammans med medarbetarna och enhetschefen. Uppdraget innebär ibland stora utmaningar och därför har du en viktig uppgift att du skapa ett arbetsklimat som ger medarbetarna möjligheter och förutsättningar att utföra sina uppdrag på ett gott sätt.

Arbetet inom myndighet barn och ungdom ska präglas av rättsäkerhet, professionalitet och ett etiskt förhållningssätt, där brukarens delaktighet är viktigt. Vi arbetar utifrån ett systemiskt förhållningssätt, det vill säga med familjerna och deras nätverk utifrån ett synsätt där alla delar bidrar till helheten.

Vi vill att du har socionomexamen och flera års erfarenhet av myndighetsutövning inom området barn och ungdom. Du har goda kunskaper om BBIC och meriterande är att du även har kunskaper i Signs of Safety. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av att ha arbetat som gruppledare inom socialtjänstens barn- och ungdomsvård. Du ska tycka om att arbeta i ett omväxlade tempo. Du har en personlig mognad, en god samarbetsförmåga, är tydlig och har ett professionellt bemötande. Du har en god förmåga att lyssna, coacha, ge återkoppling och fatta beslut.

Vi erbjuder dig förmåner som t.ex. friskvårdsbidrag, personalstöd och möjlighet att omvandla semesterlönetillägg mot extra lediga dagar. Som gruppledare har du gemensam handledning med övriga gruppledare inom myndighetsenheten. Från hösten 2016 införs ett traineeprogram för socionomstuderande och implementeringen av en yrkesintroduktion påbörjas.

Befattningen är en tillsvidareanställning på heltid, med tillträde enligt överenskommelse. Ansök senast den 31 december 2016. Vi tar inte emot ansökningar via e-post. Rekryteringsprocessen fortgår löpande och intervjuer kan ske under ansökningstiden.

Välkommen med din ansökan!

Sundbybergs stad växer så det knakar. Du som jobbar här befinner dig mitt i händelsernas centrum. Du har all möjlighet att vara med och påverka framtiden, både för staden och den verksamhet du arbetar i. Det fina med Sundbyberg är nämligen att vi har bevarat fördelarna med en liten organisation. Som att det är nära till beslut, lätt att påverka och att alla känner alla. Vi tycker att det är viktigt. Det tycker du också.

Vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.
Jobbfakta
Publicerad

10 dagar sedan

Sista ansökningsdag

31 dec

Om företaget


Hitta hit

Sundbyberg Visa på karta

Visa var