Group Financial Controller

SCANIA CV AB · Ekonomi · Sista dagen!

Om jobbet

Group Financial Reporting är en funktion inom Scanias koncernstab Corporate Control. Vi ansvarar för koncernredovisning och konsolidering samt operativ analys av Scaniakoncernen. Avdelningens rapporter går till Scanias företagsledning, styrelse, publikt och moderbolaget Volkswagen AG, vilket ställer stora krav på relevans, kvalitet och leveransprecision.

Vi söker dig med stort intresse och erfarenhet av koncernredovisning och IFRS-frågor från en större internationell koncern. Vi tror att du har ett stort intresse för koncernredovisning ur ett praktiskt, analytiskt och systemlösningsperspektiv. Rollen är placerad i Södertälje och du rapporterar till Head of Group Financial Reporting.

Dina arbetsuppgifter
  • Koncernbokslutsarbete
  • Koncernredovisning i periodbokslut och prognoser
  • Årsredovisningsarbete
  • Analyser och utredningar
  • Vidareutveckling av externredovisning och ledningsinformation
  • Ständiga förbättringar av koncernredovisningssystem, processer och arbetsmetoder
  • Löpande ad hoc uppgifter
En stor del av arbetsuppgifterna de närmaste åren kommer att vara kopplade till integrationen av Scanias finansiella rapportering till vår ägare Volkswagen AG.

Din Profil

Du är civilekonom med inriktning mot redovisning eller ekonomistyrning och är en van användare av Microsoft Excel samt behärskar engelska i både tal och skrift. Vi önskar att du har ett antal års erfarenhet av koncernrapportering och koncernredovisning från någon större koncern samt kunskaper om IFRS. Erfarenhet av koncernredovisningssystemet Hyperion Financial Management (HFM) är meriterande.

Som person är du ansvarstagande, strukturerad, noggrann, problemlösande och har god analytisk förmåga. Du gillar att ta initiativ och driva arbetet framåt mot uppsatta mål samt att själv söka efter information för att på bästa sätt lösa dina arbetsuppgifter. Du är en duktig kommunikatör som gillar att arbeta i högt tempo under uppsatta tidsramar. Vi tror du har viljan att förändra och påverka processer i vår dagliga verksamhet.

Vi erbjuder Dig ett stimulerande och utvecklande arbete i en trivsam och dynamisk arbetsmiljö. Du kommer ha ett stort kontaktnät inom den centrala ekonomistaben samt bra insyn i Scaniagruppens verksamhet.

För mer information

Kontakta Ulrika Hedin, 08-553 821 93 eller 070-52 821 93.

Ansökan

Din ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior.

Välkommen med din ansökan!

Om du har problem, kan du skicka din ansökan till kandidatbokning@scania.com

Ange Scanias Jobbid och annonsrubrik i ämnesraden. Bifoga ditt CV, personligt brev samt relevanta kopior. Vi behöver också ditt fullständiga namn, personnummer, adress, e-post och mobilnummer för att göra din ansökan komplett.
Jobbfakta
Ort
Södertälje
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Controller
Publicerad

13 dagar sedan

Sista ansökningsdag

Idag

Om företaget

Scania är en av världens ledande tillverkare av lastbilar och bussar för tunga transporter samt industri- och marinmotorer. En växande del av verksamheten är service- och tjänsteutbudet, som garanterar Scanias kunder kostnadseffektiva transportlösningar och hög tillgänglighet. Scania erbjuder också finansiella tjänster. Scania är verksamt i ett hundratal länder och har 42 000 anställda. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige. Tillverkning sker i Europa och Sydamerika med möjlighet till globalt utbyte av såväl komponenter som kompletta fordon. Under 2014 uppgick faktureringen till 92,1 miljarder kronor och resultatet efter skatt till 6 miljarder kronor.