Global Processtekniker till Motormonteringen

Om jobbet

Scania Motormontering monterar, provar och målar motorer till Scanias hela världsomspännande produktion. Våra motorer produceras för lastbilar, bussar, samt industriella och marina applikationer.

Vi söker nu en Global Processtekniker till vår monteringsverksamhet.

Dina arbetsuppgifter

Som Global Processtekniker arbetar du med att säkerställa hela processen i vår motormontering, från montering till provning och målning. Du kommer att vara verksamhetens processtekniska resurs i våra produktutvecklingsprojekt av nya motorer. Vårt arbete startar med analys av investeringsbehov för framtida produkter, från framställande av kravspecifikation till implementerad och överlämnad utrustning.

Vi jobbar i projektform där du arbetar i nära samarbete med produktberedningen, konstruktion och flera av våra externa verktygsleverantörer. Du kommer att vara en del i ett team med andra processtekniker samt beredare där det finns mycket bra förutsättningar att lära sig arbetet.Din profil


Vi söker dig som har högskole- eller civilingenjörsutbildning. Vi tror att du har ett par års erfarenhet av liknande tekniskt arbete eller är i början av din karriär som processtekniker. För att trivas i rollen behöver du ha god samarbetsförmåga och vara öppen och utåtriktad. Du har förmåga att strukturera, planera och hantera många olika arbetsuppgifter och många kontakter. Förmåga att se helheten såväl som detaljerna är viktigt för att lyckas i rollen. Du har lätt för att kommunicera och behärskar engelska i tal och skrift.

Som person är du engagerad i ditt arbete och tycker att möten med människor är spännande och utvecklande. Du har ett drivande förhållningssätt, nyfiken på att lära dig nya saker och öppen för att saker kan förändras under projektens gång. Har du erfarenhet från att arbeta med riskanalyser (P-FMEA) och digital provmonteringar med hjälp av CATIA är det meriterande.

Vi erbjuder

Som Processtekniker får du en mycket bra start på en karriär inom Scania. Du kan fördjupa dig inom teknik, prova på ledarrollen eller bredda dig inom ett av de områden du är mest intresserad av. Vi erbjuder ett utmanande och varierande arbete med goda utvecklingsmöjligheter. Du kommer ingå i ett team där du kommer ha stor möjlighet att påverka våra arbetssätt och metoder.

Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Job Express.

Ytterligare information

Kontakta gärna Annica Pelz (Gruppchef Global Processteknik), 08-553 502 40

Ansökan

Din ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior.

Intervjuer kommer att hållas kontinuerligt under ansökningsperioden.
Jobbfakta
Ort
Södertälje
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Industri & Anläggning
Underkategori
Industri & Produktion
Publicerad

4 dagar sedan

Sista ansökningsdag

31 okt

Om företaget

Scania är en av världens ledande tillverkare av lastbilar och bussar för tunga transporter samt industri- och marinmotorer. En växande del av verksamheten är service- och tjänsteutbudet, som garanterar Scanias kunder kostnadseffektiva transportlösningar och hög tillgänglighet. Scania erbjuder också finansiella tjänster. Scania är verksamt i ett hundratal länder och har 42 000 anställda. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige. Tillverkning sker i Europa och Sydamerika med möjlighet till globalt utbyte av såväl komponenter som kompletta fordon. Under 2014 uppgick faktureringen till 92,1 miljarder kronor och resultatet efter skatt till 6 miljarder kronor.