Funktionsutvecklare Avgasefterbehandling

Om jobbet

Scania utvecklar alla strategiska inbyggda styrsystem i egen regi. Avdelningen Powertrain Control Systems Development ansvarar för utvecklingen av styrsystemen som påverkar drivlinans funktion, prestanda och miljöpåverkan. Uppgiften är att arbeta med systemutveckling till våra inbyggda styrsystem i ett av Scanias absolut nyaste och mest spännande teknikområde där de framtagna funktionerna och strategierna i slutändan medverkar till att minska utsläppen från Scanias fordon.

Till gruppen Engine After treatment Control software, som består av 14 utvecklare med ansvar för funktionaliteten till våra katalysatorer och partikelfilter söker vi nu en utvecklingsingenjör.

Dina arbetsuppgifter

Till denna tjänst där vi vill förstärka våran kompetens kring funktionsutveckling och diagnos kommer du att jobba med prestanda och funktionalitet hos filter och katalysatorer i efterbehandlingssystemet och tillsammans med medarbetarna på gruppen och närliggande grupper ta fram framtidens funktionalitet och diagnostik för avgasefterbehandlingssystemet. En viktig del i arbetet på gruppen är att tillsammans med de andra på gruppen diskutera, ifrågasätta och förstå vilka fysikaliska och kemiska principer som är viktiga och hur dessa skall regleras för att uppnå bästa prestanda hos våra funktioner i avgasefterbehandlingen.Dina kvalifikationer


Vi söker en Civilingenjör inom teknisk fysik, maskin eller farkostteknik eller motsvarande erfarenhet som gärna har erfarenhet av arbete med kalibrering av motorer, katalysatorer eller partikelfilter i motorprovcell. Även erfarenheter från tester av mjukvara och mjukvarufunktioner är högintressant. Kunskaper i mjukvaruutveckling är meriterande och även att du gillar omväxlingen mellan praktiska prov och analyser/utvärderingar. Du har B-körkort för bil och behärskar obehindrat svenska och engelska i tal och skrift. C-kort eller högre trafikutbildning är meriterande. Du gillar problemlösning och ständiga förbättringar av verktyg och processer som gör jobbet effektivare.

För mer information

Kontakta gärna Henrik Flemmer, 08-553 51928

Ansökningar läses löpande under ansökningstiden.
Jobbfakta
Ort
Södertälje
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör
Underkategori
Forskning & Utveckling
Publicerad

15 dagar sedan

Sista ansökningsdag

30 okt

Om företaget

Scania är en av världens ledande tillverkare av lastbilar och bussar för tunga transporter samt industri- och marinmotorer. En växande del av verksamheten är service- och tjänsteutbudet, som garanterar Scanias kunder kostnadseffektiva transportlösningar och hög tillgänglighet. Scania erbjuder också finansiella tjänster. Scania är verksamt i ett hundratal länder och har 42 000 anställda. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige. Tillverkning sker i Europa och Sydamerika med möjlighet till globalt utbyte av såväl komponenter som kompletta fordon. Under 2014 uppgick faktureringen till 92,1 miljarder kronor och resultatet efter skatt till 6 miljarder kronor.