Fujitsu C7 expanderar och söker nu fler Applikationskonsulter

Om Fujitsu · Data & IT · 15 dec

Om jobbet

På drygt 10 år har Fujitsu C7 vuxit fram som ett av de främsta projektstyrningsverktygen på marknaden. I dag finns flera tusen användare som med C7 har överlägsen kontroll på sina projekt - från anbud/projektstart ända fram till sista slutfakturan. Vi siktar på expansion i Europa inom de närmaste åren.

Om

Som applikationskonsult inom affärsområdet Fujitsu C7 utgår ditt arbete alltid ifrån kundens verksamhetsprocesser framförallt inom tjänste-, energi- och entreprenadbranschen. Du bidrar med ett ökat affärsvärde till våra kunder, och du deltar i utformningen av lösningen tillsammans med vårt säljteam. I samarbete med din projektgrupp, löser du uppgiften enligt företagets definierade modeller och rutiner, vilka ständigt utvecklas och förbättras genom din medverkan. Det är viktigt att förstå kundernas behov och i nära samarbete med verksamhetens användare utveckla en helhetslösning som ger kunden ett mervärde. För att lyckas i ditt uppdrag kommunicerar du regelbundet med alla involverade parter och bygger långvariga kundrelationer. Uppgifterna omfattar såväl utveckling, anpassning, implementation, drift som förvaltning av produkten. För att lyckas i våra uppdrag arbetar vi i projektform och i projektteam. Teamen formas efter uppdrag och inkluderar projektledare, applikationskonsulter, verksamhetsutvecklare och utvecklare i samarbete med tekniker. För att kunna möta nya och befintliga kunders önskemål och krav behöver vi nu förstärka med ytterligare resurser, främst i Stockholm/Kista och Linköping.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
 • Definiera kundernas behov
 • Bidra med verksamhets- och produktkunskap
 • Design av lösningen (definition, design, konfiguration och dimensionering av lösningen)
 • Förbereda och genomföra presentationer och workshops
 • Utbilda kundens personal och samarbetspartners
 • Vårda kundrelationer (förstå framtida behov och identifiera nya affärsmöjligheter)
 • Representera Fujitsu i kundforum och evenemang
Kompetenskrav
 • Högskoleexamen eller motsvarande certifierad IT-utbildning
 • Gärna relevant och dokumenterad yrkeserfarenhet
 • Förmåga att förstå kundens behov, samt översätta dem till en systemlösning
 • Flytande svenska och engelska både i tal och skrift. Bonus om du även kan finska.
 • Erfarenhet från arbete med verksamhetssystem, affärssystem eller projektstyrningsverktyg liknande C7 är meriterande
Personliga egenskaper

Du strävar efter att förstå kundens behov och har allmän förståelse för en verksamhets grundläggande processer. Du tycker om, och ser ett värde i, att arbeta med många typer av människor och lyssnar aktivt i samtal med andra. Din förmåga att snabbt sätta dig in i andras situation och behov, tillsammans med förmågan att presentera en lösning satt i verksamhetsperspektiv, bidrar till måluppfyllelse och kundnöjdhet. För att lyckas i rollen måste du tycka om ett viss mått av struktur och planering. Eftersom en stor del av arbetet utförs i team bidrar du till att gruppen mår bra och lyckas i sitt uppdrag.

Är du dessutom analytisk, lösningsorienterad, målfokuserad med en förmåga att omsätta strategier i praktiska lösningar är du med all säkerhet den vi söker!

På Fujitsu strävar vi efter mångfald som kan berika vår verksamhet. Vi välkomnar därför sökande med olika bakgrund, erfarenhet, kunskap och personlighet. Intervjuer och urval sker löpande.

Placering: Stockholm/Kista eller Linköping
Anställningsform: Tillsvidare
Start: snarast efter överenskommelse

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt, dock senast 15 december
För ytterligare information kontakta Ann Melén på 070-793 83 96

Om Fujitsu C7

Fujitsu C7 är affärsområdet inom Fujitsu som arbetar med ett projektstyrningsverktyg, C7. Vi har, i dagsläget, medarbetare i Linköping, Kista, Göteborg och Malmö samt samarbetar med övriga svenska Fujitsukontor samt med parters i Estland och Polen. Vi siktar på expansion i Europa inom de närmaste åren.
Jobbfakta
Ort
Stockholms stad
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Yrkesområde
Data & IT
Publicerad

9 dagar sedan

Sista ansökningsdag

15 dec

Om företaget

Fujitsu i Sverige är en ledande leverantör av tjänster, lösningar och produkter inom IT och kommunikation. Fujitsu erbjuder outsourcing, konsulttjänster samt en heltäckande portfölj av IT-lösningar, såväl i Sverige och Norden som globalt. Svenska Fujitsu har närmare 1000 anställda och kontor över hela landet. Kunder finns inom såväl den privata som offentliga sektorn; bland annat inom bank och finans, detaljhandel, industri, telekom samt centrala myndigheter. Fujitsu Sverige är en del av Fujitsu-gruppen, ett av världens största IT-företag med 159 000 anställda globalt i över 100 länder och med huvudkontor i Tokyo, Japan. Fujitsu Limited (TSE:6702) rapporterade en konsoliderad intäkt på 4,8 biljoner yen (40 miljarder USD) för räkenskapsåret som avslutades den 31 mars 2016. För mer information vänligen besök: http://se.fujitsu.com