Försvarsmakten söker Inspektör till Militära Flyginspektionen (FLYGI)

Om jobbet

Vi söker en Inspektör inom luftfartsområdet med inriktning tillsyn och utformning av regelgivning för flygunderhåll och fortsatt luftvärdighet inom det militära luftfartssystemet, med placering på den operationella sektionen vid FLYGI.

Inom det militära luftfartssystemet bedrivs en komplex verksamhet, syftande till hög militär effektivitet, samtidigt som allmänhetens och egna krav på tolerabel flygsäkerhet ska uppnås. Du ska ha en förmåga att se andemeningen i föreskriftskrav och hur dessa ska uppfyllas hos verksamhetsutövarna. FLYGI utvecklar föreskrifter och bedriver tillsynsverksamhet inom det militära luftfartssystemet. FLYGI är direkt underställd Överbefälhavaren. FLYGI består av 15 medarbetare. Våra kontorslokaler ligger i anslutning till Gärdet i Stockholm. Huvuduppgifterna för FLYGI är: Regelgivning, utfärdande av verksamhetstillstånd och certifikat, tillsyn och stöd till verksamhetsutövare.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Tillsyn, att verksamhetsutövare inom det svenska militära luftfartsystemet uppfyller gällande RML-krav, speciellt med avseende på RML-V-6 och RML-V-7
Stödja standardiseringen inom luftvärdighetsområdet
Utbilda befattningshavare i regelverk och tillämpningar
Handlägga tillståndsärenden och genomföra tillsyn av tillståndspliktig verksamhet
Medverka i normgivning, kontinuerligt samla erfarenheter till utveckling av regelverket för den militära luftfartverksamheten samt ge stöd rörande utvecklingen av RML luftvärdighetsrelaterade delar
Stödja, genom regelverkstolkning, verksamhetsutövare inom det militära luftfartssystemet
Arbetet bedrivs både enskilt, i grupp och i projekt, där den självständiga handläggningen av komplexa frågeställningar är av fundamental betydelse

Kvalifikationer:
  • Gedigen och mångårig erfarenhet från operativ verksamhet inom svensk militär luftfart, speciellt inom området flygmaterielunderhåll och fortsatt luftvärdighet.
  • God kunskap om kvalitetsledning.
  • God administrativ datorvana.
  • God förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift både på svenska och på engelska.
Meriterande
  • Erfarenhet från arbete i chefsbefattning i en underhållsorganisation eller organisation för fortsatt luftvärdighet och/eller erfarenhet som inspektör, liksom erfarenhet av tillsyns/revisionsverksamhet.
  • Vidareutbildning på akademisk nivå.
Personliga egenskaper
Vi söker dig som har förmågan att arbeta självständigt, har lätt för att samarbeta och bidra till gruppens utveckling. Lika viktigt är det att du har god integritet. Du har ett starkt engagemang i flygsäkerhetsarbetet och är en god kommunikatör. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt
Befattningen är öppen för både civil och militär personal.
Tillträde: Snarast.
Ett antal resdagar per år är aktuellt, mest inrikes men även utrikes.

Frågor kring befattningen lämnas av Jonas Larsson (chef operationella sektionen), tfn 08-7889206/0721-877567.

Fackliga kontaktpersoner
Camilla Robertsson (SACO)
Hans Monthan (SEKO)
Pia Almström (OFR/S)
Arne Nilsson (OFR/O)
Samtliga nås på telefon 08-788 75 00.

Välkommen med din ansökan senast 2016-12-10. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare - både officerare och civila experter. Högkvarteret (HKV) utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen, militära underrättelse- och säkerhetstjänsten, juridiska staben, personalstaben och informationsstaben.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund där såväl professionell utveckling som personlig hälsa ryms. Vi erbjuder många interna karriärmöjligheter, friskvårdsmöjligheter och en bra balans mellan arbete och privat. Öppenhet, resultat och ansvar är våra ledord.

Försvarsmakten vill ta tillvara de kvaliteter som en mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Läs mer på www.forsvarsmakten.se

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Jobbfakta
Publicerad

21 dagar sedan

Sista ansökningsdag

10 dec

Om företaget