Förskollärare - som vill utvecklas i en lärande organisation

Om jobbet

Förskolan Rotvik är vackert belägen på en höjd med Alby friluftsområde precis utanför staketet. Tillsammans med förskolan Cassiopeja bildar vi en enhet. Inom enheten arbetar vi utifrån Reggio Emilia filosofin och har lärande och utveckling i fokus. Vi är stolta över att ha ett väl utvecklat systematiskt kvalitetsarbete där pedagogisk dokumentation är en av våra metoder för att göra lärandet synligt. Vi arbetar kontinuerligt med fortbildning och handledning för samtliga i vår verksamhet.

Vi söker nu dig - glada, nyfikna förskollärare som vill vara med och göra skillnad i en verksamhet som präglas av barnens nyfikenhet, tankar och intressen. En verksamhet där vi strävar efter att våra miljöer ska vara utformade så att barnen kan mötas, utmanas och inspireras varje dag. Där samtliga pedagoger har egen planeringstid och gemensam reflektionstid med sitt arbetslag varje vecka. Med pedagogisk dokumentation som verktyg är du som förskollärare en medforskare som lär tillsammans med barnen och dina kollegor. Ett stort stöd för dig som förskollärare är det arbetssätt och det systematiska kvalitetsarbete vi arbetat fram på förskolan. Det är vi stolta över och vi ser vilken skillnad det gör för barnens, pedagogernas och vårdnadshavarnas lärande och förståelse för det viktiga arbete vi gör i förskolan.

Nu söker vi en förskollärare som vill arbeta i en enhet där det råder ett positivt arbetsklimat med pedagoger som är kompetenta och framåtsträvande!

Arbetsuppgifter
Du som förskollärare är ansvarig för det pedagogiska arbetet på förskolan i samverkan med övriga pedagoger.

Vi söker dig som är utbildad förskollärare och är kunnig i läroplanens syfte och innehåll. Du har erfarenhet och intresse av att arbeta med ett Reggio Emilia inspirerat arbetssätt och är van att arbeta med pedagogisk dokumentation som en grund för reflektion, diskussion och utveckling tillsammans med barn, kollegor och familjer. Du har goda kunskaper om målen i förskolans läroplan och förmågan att föra utvecklingen framåt med engagemang och visioner.

Personliga egenskaper
För att trivas hos oss tror vi att du är nyfiken och ser möjligheter istället för hinder. Du är trygg i din yrkesroll och har stort intresse för barns lärande.

Vi ser också att du har lätt att samarbeta med kollegor, vårdnadshavare och andra aktörer. Du har en positiv livssyn, men framförallt ska du vara en person som känner glädje, lust och nyfikenhet inför ditt uppdrag och de utmaningar som du kommer att möta varje dag när du går till ditt arbete.

Vi erbjuder dig
Vi erbjuder dig ett stimulerande arbete tillsammans med kompetenta pedagoger och barn. Vi vill att du ska trivas hos oss och tycker det är viktigt med delaktighet och "högt i tak". Som förskollärare hos oss har du egen planeringstid varje vecka samt reflektionstid tillsammans med ditt arbetslag. APT-möte har vi en gång/månad. Du erbjuds arbetskläder och fria pedagogiska måltider. Vi strävar efter att varje medarbetare ska ha en god balans mellan arbete och fritid, därför erbjuds du som anställs inom Tyresö kommun subventionerad friskvård. Förskolechefen är en pedagogisk ledare som ofta är med och handleder. Något som också bidragit till vår pedagogiska utveckling är att vi använder oss av Reggio Emilia institutets fortbildningar vilka nya medarbetare också är välkomna att ta del av. Varje år åker några pedagoger från vår enhet till Reggio Emilia i Italien på studieresa för att utbildas, utvecklas, lära och växa i rollen som medforskande pedagog. Något vi är glada och stolta över att kunna erbjuda.

Välkommen till oss!

Om anställningen
100%, tillsvidareanställning
Tillträde senast januari 2017 eller efter överenskommelse
Månadslön

Kontaktpersoner
Förskolechef Ulrika Månsson, tel. 08-578 271 74
Facklig kontaktperson Malin Ljungberg, förskolan Rotvik, tel. 070-169 84 36

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast den 4 nov 2016. Intervjuer och urval sker löpande.
Jobbfakta
Ort
Tyresö
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Utbildning
Offentlig Förvaltning
Underkategori
Förskolelärare
Publicerad

22 dagar sedan

Sista ansökningsdag

5 nov

Om företaget