Forskningssamordnare/Administratör med ansvar för hantering av kliniska prövningar

Om jobbet

Här är uppdraget för dig som vill arbeta i en dynamisk organisation med något som gör skillnad. Vi söker dig som har GCP-utbildning, erfarenhet av kliniska prövningar och ett administrativt intresse.

Information om uppdraget

Academic Work söker för Karolinska Institutets räkning en forskningssamordnare/administratör som ska arbeta med kliniska prövningar som en av flera arbetsuppgifter. Du kommer att arbeta på Institutionen för kvinnors och barns hälsa på Astrid Lindgrens barnsjukhus. Uppdraget är långsiktigt och kommer att börja med 6 månaders anställning, för rätt person finns det möjlighet till överrekrytering eller förlängning. Start är omgående!

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Karolinska Institutet varför vi önskaratt alla samtal och mail kring tjänsten går till
AcademicWork

Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Karolinska Institutet.

Arbetsuppgifter

Du kommer att ansvara för hantering av ansökningar för kliniska prövningar inom barncancerområdet genom att stödja ansvarig prövares ansökningar till Läkemedelsverket och Etiska prövningsnämnden med flera instanser. Prövningarna gäller ofta multi-centerstudier med internationellt deltagande både för läkemedel och andra behandlingar. Det är en kommunikativ roll med många kontaktytor både nationellt och internationellt. Din uppgift blir bl a att koordinera och driva ansökningsarbetet i mål, så att så många patienter som möjligt kan tillfrågas om att delta. Du kommer även att organisera större och mindre möten, vilket innebär bokning, protokollskrivning samt ekonomisk uppföljning. Du kommer även ansvara för bland annat uppdatering av medlemsregister samt administration för den nordiska föreningen för barncancer

Du kommer till exempel att:
  • hjälpa till att skriva och sammanställa ansökningar till Läkemedelsverket, samt lägga in dessa i ansökningsportalens IT-system för kliniska prövningar.
  • samordna kontakten kring de kliniska prövningarna i samråd med ansvarig prövare både nationellt som internationellt
  • göra mötesbokningar, delta i möten, eventuellt föra protokoll och vara behjälplig vid diverse administration.
Vi söker dig som

Vi söker dig som har minst 1 års arbetslivserfarenhet inom aktuellt område. Du kan exempelvis ha studerat biomedicin, vara sjuksköterska eller ha annan naturvetenskaplig utbildning, till exempel farmaceut elller motsvarande. Det är ett krav att du har utbildning i Good Clinical Practice (GCP), att du har arbetat med kliniska prövningar tidigare. Det är en fördel om du har kännedom om och erfarenhet av Volontary Harmonised Procedure (VHP). Du behöver därtill ha kunskap om PUL och biobankslagens krav. Vi ser gärna att du vidare har viss administrativ erfarenhet för att klara av tjänsten. Då Karolinska Institutet är en internationell organisation kräver tjänsten att du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska, i både tal och skift. Datorvana är ett självklart krav.

Som person är du flexibel, kommunikativ och arbetar bra både självständigt och i team då detta till stor del kommer vara en servicefunktion. Vi ser även att du är strukturerad och noggrann för att kunna utföra administrationen samt hantera ansökningar och andra ärenden på ett korrekt sätt.
  • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
  • Vi tar inte emot ansökningar via mail, men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på sts03@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar, hör gärna av dig där!
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet.

* Vårt erbjudande till dig som heltidskonsult hos Academic Work inkluderar utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef också rabatter och erbjudanden genom vår konsultportal. Läs mer om vårt erbjudande här

Skydd för din personliga integritet
När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Jobbfakta
Publicerad

9 dagar sedan

Sista ansökningsdag

23 jan

Om företaget

Det startade i liten skala med tre studenter och deras vision att skapa möjligheter för studenter att få arbetslivserfarenhet bredvid studierna. Tolv år senare är Academic Work Nordens största bemanningsföretag för studenter och unga akademiker.