Försäljningschef - Preem

Om jobbet

Vill du vara med på Preems fortsatta tillväxtresa? Vi söker dig som har ett brinnande engagemang, stort affärsfokus samt är en genuin ledare och relationsskapare.

Jobba för framtiden redan idag
I rollen som Försäljningschef för avdelningen Smörjmedel finns en bredd gällande ansvarsområden såväl som arbetsuppgifter. Detta är en nyckelroll inom en attraktiv koncern, där din insats kommer att synas!

Du kommer ha ett övergripande ansvar för avdelningens försäljningsvolymer, lönsamhet och resultat. Du kommer också ha personalansvar för avdelningens seniora försäljningsteam om sex personer. Tjänsten innefattar ett nära samarbete med övriga försäljningschefer samt att du ingår i sektionens ledningsgrupp.

Du blir en viktig del av Preem - en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, förtroende för medarbetarna och ambition att vara bäst i branschen när det gäller hållbarhet. Här får du frihet under ansvar och ofta chansen att vara med under hela processer - från början till slut. Dessutom kan vi erbjuda dig goda utvecklingsmöjligheter, för självklart förväntar vi oss att du som medarbetare har viljan att växa och ständigt lära dig nytt.

Du utgår från Preems huvudkontor i fina lokaler vid Stadshagen nära kollektivtrafik. Tjänsten är en tillsvidareanställning.

Har du den här bakgrunden?
  • Gedigen erfarenhet av försäljning samt erfarenhet av affärer med långa säljcykler
  • 5-10 års erfarenhet av ledarskap, varav minst fem med fullt resultat-, budget och personalansvar
  • Stort affärsfokus och förmåga att utveckla både affären och avdelningen
  • Erfarenhet och modet att driva förändrings- och utvecklingsarbete
  • Erfarenhet av att leda, utveckla och stötta medarbetare genom coachande ledarskap
  • Erfarenhet av att skapa och implementera en strukturerad och kundorienterad säljkultur
  • Akademisk bakgrund alternativt eftergymnasial utbildning inom försäljning eller marknad
  • Goda kunskaper i företagsekonomi och engelska
Är det här du?
För att lyckas som Försäljningschef hos Preem, har du lång erfarenhet av försäljning på en hög nivå samt erfarenhet av att skapa goda relationer och arbeta långsiktigt med affärer. Vi vet att det är avgörande att du är en stark värderingsbärare som med ödmjukhet, klokhet och tydlighet identifierar mål, strategier och handlingsplaner. Du skapar också förutsättningar för att din säljkår ska kunna leverera, fortsätta utvecklas och överträffa sina resultatmål. För att trivas i rollen är du som person mycket prestigelös, trygg, har pondus och har förmågan att ta din plats både i externa och interna sammanhang. Du är van vid att nätverka för att tillsammans med övriga kollegor på Preem utveckla smörjmedelsaffären.Vår företagskultur kännetecknas av våra värdeord: Ansvarstagande, Nyskapande och Inkluderande.

Preem är Sveriges största drivmedelsbolag. Vår vision är att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. Vi förädlar och säljer bensin, diesel, förnybara drivmedel och eldningsoljor till företag och privatpersoner i Sverige. Våra två raffinaderier räknas till de mest moderna och miljöanpassade i Europa med en raffineringskapacitet på över 18 miljoner ton råolja per år. Drygt två tredjedelar av produktionen exporteras, vilket gör oss till Sveriges tredje största exportföretag. Preem har ett rikstäckande servicenät med cirka 570 tankställen för privat- och yrkestrafik. Preem AB har drygt 1 300 anställda varav 900 arbetar vid våra två raffinaderier i Göteborg och Lysekil. Tillsammans med personal hos återförsäljare och partners är vi över 3 000 medarbetare som möter kunderna under Preems varumärke. För helåret 2015 var Preems omsättning 66 miljarder SEK.

På Preem ser vi mångfald och inkludering som en förutsättning för en hållbar utveckling och att varje medarbetare genom sin unika bakgrund, kompetens, personlighet och erfarenhet bidrar till vår högt ställda vision att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. För oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Preems vision, värderingar och en karriär på www.preem.se

Facklig kontaktperson: www.preem.se/om-preem/karrar/lediga-tjanster/facklig-kontaktpersoner

Ta reda på mer
I denna rekrytering samarbetar Preem med SalesOnlys rekryteringskonsult Cecilia Arbestål. Urval kommer ske löpande. Vi ser fram emot att ta del av din ansökan med personligt brev och CV så snart som möjligt. Din ansökan registreras endast då du söker via ”Ansök här” som tar dig vidare till vår hemsida. www.salesonly.se

Har du frågor kring tjänsten når du Cecilia lättast via mail: cecilia.arbestal@salesonly.se alternativt 073-961 30 73.
Jobbfakta
Publicerad

37 dagar sedan

Sista ansökningsdag

31 dec

Om företaget