Fora söker kravanalytiker

Fora · Data & IT · 20 dec

Om jobbet

Fora är mitt i ett omfattande förändringsarbete med satsningar på kundmötet och service, digitalisering, arbetsprocesser och arbetsmiljö. Att vara en del av en förändringsresa är utmanande och ger bra erfarenheter.

Vi behöver bli fler!

Vi söker nu fler erfarna kravanalytiker till vårt team på Sveavägen i Stockholm. Som kravanalytiker kommer du att bli en viktig kugge i vårt IT-maskineri. Du kommer att ha det övergripande ansvaret för kravarbetet och säkerställa att rätt behov blir uppfyllda. Du planerar och leder kravarbetet enligt Foras kravmodell, ett arbete som inkluderar insamling, analys, specificering kvalitetssäkring. Kunskap om och erfarenhet av olika kravmodeller är därför ett måste för denna roll, liksom kompetens inom systemutveckling. Vidare ingår du i Foras kravforum med uppdrag att förvalta och utveckla kravmodellen. I denna roll får du också chansen att följa med på Foras spännande digitaliseringsresa. Har du redan gjort denna resa på ett annat företag ser vi det som en fördel.

I rollen kommer du att ...

ta fram och följa upp kravplaner. Du ska samla in och analysera krav (funktionella såväl som icke-funktionella) och identifiera intressenter. Du håller i kravmöten och workshops, utför granskningsmöten och genomför internutbildningar inom kravhantering. Rollen medför också att du ska skriva högnivåkrav i form av användarberättelser samt utreda och beskriva verksamhetsprocesser. Även användningsfallsöversikt och skrivande av användningsfall ingår i dina arbetsuppgifter. Vi ser gärna att du aktivt medverkar till att utveckla Foras kravmodell, vilket också ger dig möjlighet att påverka sättet vi arbetar med kravhantering på Fora.

Detta vill vi att du har med dig

För att lyckas i rollen krävs att du har kompetens inom systemutveckling, gärna med universitets- eller högskoleutbildning inom systemvetenskap eller liknande. Det är dock inget krav. Vidare bör du ha arbetat med liknande arbetsuppgifter i några år.

Önskvärt är också att du tidigare har arbetat inom bank-, finans- eller försäkringssektorn och att du har erfarenhet av affärssystemet SAP. Är du certifierad inom krav som exempelvis REQB och tidigare har arbetat som testare eller testledare blir vi extra glada.

På Fora sätter vi stort värde på din personlighet. För att passa i rollen som kravanalytiker krävs att du har ett analytiskt sinne och är strategiskt lagd. Du fångar upp det som andra missar. Du är en god facilitator som gillar struktur, ordning och reda. Du har lätt för att kommunicera och skapa och underhålla relationer. Du självgående och inte rädd för att ta egna initiativ.

Är du den vi söker?

Tveka då inte att skicka in din ansökan med CV och personligt brev snarast. Intervjuer kommer att ske löpande. I den här rekryteringen samarbetar vi med Badenoch & Clark. Känner du för utmaningen och vill veta mer om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Staffan Heidenberg, 0708-59 33 98 alt staffan.heidenberg@badenochandclark.se.

Fackliga representanter är Isabelle Diegelmann FTF, telefon: 08-787 45 38 och Risto Bengtsson SACO, telefon: 08-787 46 09.

Om Fora

Fora är ett servicebolag som erbjuder administrativa lösningar för kollektivavtalade försäkringar och avgifter för parter på arbetsmarknaden. Vi finns för att erbjuda enkla och kostnadseffektiva lösningar som förenklar vardagen för uppdragsgivare, företag och anställda.

Vi administrerar kollektivavtalade försäkringar och andra trygghetslösningar som cirka 4 miljoner anställda omfattas av via sin anställning. Varje år förmedlar vi drygt 15 miljarder kronor i premier och avgifter från 210 000 företag till ett 40-tal försäkringsbolag, stiftelser och fonder. Tjänstepensionen för privatanställda arbetare En anställd som omfattas av kollektivavtal för arbetare mellan förbund inom/utanför Svenskt Näringsliv och förbund inom LO. De tjänster Fora tillhandahåller är registerhållning, fakturering, betalning och information. Vi ägs av till lika delar av Svenskt Näringsliv och LO.

Hos oss arbetar ca 200 anställda i trevliga lokaler i Stockholms innerstad.

Filmen om Fora: https://www.youtube.com/watch?v=f9Aiz5LhIfM&feature=youtu.be
Jobbfakta
Ort
Stockholms stad
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
2
Yrkesområde
Data & IT
Underkategori
Systemanalytiker
Publicerad

16 dagar sedan

Sista ansökningsdag

20 dec

Om företaget