Fondadministratör till SPP Fonder

SPP Fonder · Ekonomi · 31 dec

Om jobbet

Vill du vara med och påverka verksamheten i ett snabbväxande bolag tillsammans med engagerade kollegor? Vi söker nu en ny medarbetare till vår fondadministration. Rollen är bred med goda utvecklingsmöjligheter och många kontaktytor.

Arbetsuppgifter
Som Fondadministratör kommer du att ingå i en grupp om 4 personer som ansvarar för den dagliga kundhandeln och övriga delar inom fondflödet i bolagets fonder. De dagliga arbetsuppgifterna består bland annat av orderhantering, avstämningar/kontroller samt kontakt med förvaltare, kunder och andra delar av SPP/Storebrand.

Fondadministrationen är inne i ett utvecklingsskede och du förväntas att aktivt delta för att bygga, driva och utveckla bolagets processer kring fondhandeln. Gruppen kommer vara delaktig i utvecklingen av IT-system såväl som fondhandelslösningar och Internettjänst. Du kommer att ha mycket samarbete internt inom Storebrandkoncernen samt med våra leverantörer.

Fondadministrationen ansvarar vidare för:
  • Rapportering till kunder, myndigheter och andra intressenter
  • Hantering av databaser med information om våra fonder
  • Penningtvättsgranskning
  • Provisioner till distributörer samt institutioner
Arbetsuppgifterna är både rutinmässiga och projektorienterade och det är viktigt att du är beredd att rycka in där det behövs.

Kvalifikationer och egenskaper
Vi söker dig med minst två års relevant erfarenhet från fondbranschen och från fondadministration i synnerhet. Du har förmodligen en eftergymnasial utbildning inom ekonomi och du bör ha erfarenhet från fondlagstiftning och kunskap om gällande regelverk för värdepappersmarknaden.

Vi arbetar ständigt med att effektivisera våra processer varför du bör ha en positiv inställning till förändring och utveckling. Det är meriterande med erfarenhet av andelsägarsystem som TCM, Fonda eller liknande samt om du innehar SwedSec-licens.

Som person är du är noggrann och ansvarstagande och kan se till både helheten och detaljerna. Du är prestigelös, ödmjuk, professionell och serviceinriktad. Du är en person med glimten i ögat som tycker om att sprida positiv energi till din omgivning samtidigt som du har lätt för att fokusera på dina uppgifter och inser vikten av att avsluta uppgifter på utsatt tid. Eftersom rollen är bred och du kommer hantera många olika arbetsuppgifter är det viktigt att du är självgående och flexibel.

SPP Fonder sitter i trevliga lokaler på Vasagatan och du kommer ingå i ett fantastiskt team som har väldigt roligt ihop!

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar SPP Fonder med SJR. Då urval och intervjuer sker löpande ber vi dig att inkomma med din ansökan snarast möjligt. Du söker tjänsten via www.sjr.se. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Om du har några frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Sara Borgeström på 08-407 55 12.

Välkommen med din ansökan!

Inom SPP bryr vi oss om mer än aktuella arbetsuppgifter och personlig karriär. Som anställd i SPP får du också möjlighet att påverka världen i en mer hållbar riktning. Läs mer om vårt hållbarhetsarbetehär.Som en del av den finansiella sektorn är SPP/Storebrand mån om att våra medarbetare har hög personlig integritet och ett etiskt förhållningssätt. Som en följd av detta kan det, med kandidatens samtycke, bli aktuellt med en bakgrundskontroll under anställningsprocessen
Jobbfakta
Ort
Stockholms stad
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Yrkesområde
Ekonomi
Publicerad

7 dagar sedan

Sista ansökningsdag

31 dec

Om företaget

SPP Fonder är en del av Storebrand, en av Nordens ledande koncerner för sparande och försäkringslösningar. Vi är det femte största fondbolaget i Sverige och förvaltar idag 25 investeringsfonder med ett sammanlagt kapital om ca 151 miljarder kronor. Storebrandkoncernen utmärker sig genom sitt fokus på hållbarhet och ansvarsfulla investeringar. Vårt mål är att erbjuda ett konkurrenskraftigt utbud av fonder till några av marknadens lägsta avgifter som skall vara enkla att förstå, prisvärda och hålla hög kvalité.