FMV söker Säkerhetsskyddssamordnare inom vår marina produktion

FMV · Säkerhet & Skydd · 9 jan

Om jobbet

Har du några års erfarenhet av säkerhetsskyddsverksamhet i en större organisation? Är du van att bidra avseende säkerhetsskyddsfrågor i komplicerade tekniska projekt? Är du initiativtagande samtidigt som du har förmåga att samarbeta med andra på ett lyhört och utvecklande sätt? Då är detta en spännande utmaning för dig!

Vad kan vi erbjuda dig?

Hos oss får du möjlighet att arbeta med spännande arbetsuppgifter för att bidra till att göra Sverige och världen lite säkrare. Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och hos oss får du både ett eget ansvar och goda möjligheter att kompetensutvecklas. Våra medarbetare är viktiga för oss och hos oss kommer du ha möjlighet att förena det professionella och det privata.

Anskaffning och Logistik Marinmateriel utformar och upphandlar tekniskt underhåll samt utvecklar och anskaffar marina system till Försvarsmakten. Med professionella medarbetare genomför och utvecklar vi verksamheten tillsammans med övriga FMV samt i nära samarbete med Försvarsmakten och industrin. Avdelningen består av 240 medarbetare fördelade på tre enheter med verksamhet i Stockholm, Berga/Muskö, Karlskrona och Malmö.

Ditt arbete som Säkerhetsskyddssamordnare

Som säkerhetsskyddssamordnare sammanhåller och utvecklar du säkerhetsskyddsverksamheten inom avdelningen. Du leder och ansvara för utveckling och kvalitetssäkring av säkerhetsskyddet och säkerställer att verksamheten följer gällande regelverk, lagar och förordningar.

Du stödjer våra projekt med såväl kunskap som framtagande av säkerhetsskyddsrelaterade underlag och ansvarar för att säkerhetsskyddet vid våra verksamhetsställen svarar mot aktuell kravbild.

Du har en rådgivande och utbildande roll avseende säkerhetsskydd och företräder avdelningen i säkerhetsskyddsfrågor. Du kan i begränsad omfattning även komma att bereda frågor som inte är säkerhetsskyddsrelaterade.

Arbetet bedrivs företrädesvis inom Sverige men även resor utomlands kan förekomma. Du tillhör avdelningens stab med tjänstgöringsort Muskö, Berga, Karlskrona eller Gärdet (Stockholm). Tjänsten kräver arbete på plats i våra lokaler vid Gärdet minst två dagar i veckan, ibland mer.

Våra förväntningar på dig

Du har några års erfarenhet av säkerhetsskyddsverksamhet i en större organisation. Vidare har du erfarenhet av komplicerade tekniska projekt.

Du har akademisk utbildning med teknisk inriktning eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt. Du har vidare genomgått Försvarsmaktens säkerhetschefsutbildning alternativt civil likvärdig säkerhetsutbildning.

Du har tjänstgjort i ledande befattning och har dokumenterat goda ledaregenskaper.

Vi tror att du har erfarenhet från projektledning. Vi ser gärna att du har erfarenhet som utbildare. Det är en fördel om du har erfarenhet från teknisk systemutformning och kravhantering. Vi tror att dina kunskaper om Försvarsmyndigheternas verksamhet i fred, kris och krig kommer att hjälpa dig att lyckas i rollen som säkerhetsskyddssamordnare.

Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska, i tal såväl som i skrift.

Vi söker dig som tar initiativ och har förmågan att strukturera frågeställningar och se helheter. För att vara framgångsrik i rollen behöver du ha ett gott omdöme och en problemlösande förmåga. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och söker dig som bidrar positivt till gruppens utveckling. Vi ser gärna kvinnliga sökanden.

Låter det intressant?

Du söker tjänsten via FMV:s hemsida http://www.fmv.se/Jobba hos oss/Lediga jobb genom att skicka in din ansökan med CV, personligt brev och betyg. Våra fackliga företrädare är Ann-Cathrine Wernolf (SACO), Åke Bergvik (OFR/S), Göran Karlström (OFR/O) och Göran Stolpe (SEKO). Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV´s Växel).

Vid frågor ber vi dig kontakta AL Marin stabschef, Jan Karlsson, 0702-287 399, jan.karlsson@fmv.se

Sista ansökningsdag är 2017-01-09.

Varmt välkommen med din ansökan!

FMV levererar materiel och tjänster till Sveriges försvar. Att arbeta på FMV är mer än att vara ingenjör, ekonom, jurist, inköpare eller mekaniker. FMV hjälper till att försvara Sverige och att arbeta här är att utföra ett viktigt samhällsuppdrag. Vi finns över hela landet och erbjuder trygga anställningar, eget ansvar och stora möjligheter till kompetensutveckling. För att arbeta hos oss måste du vara svensk medborgare samt genomgå säkerhetsprövning. Vi tillämpar även provanställning. Läs mer på www.fmv.se
Jobbfakta
Publicerad

11 dagar sedan

Sista ansökningsdag

9 jan

Om företaget

FMV levererar materiel och tjänster till Sveriges försvar. Att arbeta på FMV är mer än att vara ingenjör, ekonom, jurist, inköpare eller mekaniker. FMV hjälper till att försvara Sverige och att arbeta här är att utföra ett viktigt samhällsuppdrag. Vi finns över hela landet och erbjuder trygga anställningar, eget ansvar och stora möjligheter till kompetensutveckling. För att arbeta hos oss måste du vara svensk medborgare samt genomgå säkerhetsprövning med registerkontroll. Läs mer på www.fmv.se