FMV söker Inköpssamordnare

FMV · Transport & Logistik · 13 nov

Om jobbet

Vill du vara med och skapa Sveriges ledande myndighet inom upphandling? Då vill vi att du söker dig till oss!

Avdelningen Inköp varor och tjänster och deras enheter bidrar genom sin verksamhet till att FMV uppfattas som Sveriges ledande myndighet på upphandlingar. Enheterna samlar kompetens kring olika leverantörsmarknader för att fokusera på kostnadsreduceringar och nytta för Försvarmakten och inom enheterna bedrivs strategiskt och operativt inköpsarbete i form av kategoristyrt inköp, upphandlingar och beställning på uppdrag av FM och FMV internt.

Enheterna deltar i det förutsättningsskapande arbetet i tidiga faser och har ett särskilt ansvar för att utveckla kunskap om och driva utveckling inom sin del av leverantörsmarknaden. Dina kollegor arbetar som Kategoriledare, Strategisk inköpare, Inköpare och Inköpssamordnare och enheten IT varor och tjänster finns även i Arboga.

Enheten IT varor och tjänster söker:
Inköpssamordnare, med arbetsort Stockholm

Enheten Externa resurser och tjänster söker:
Inköpssamordnare, med arbetsort Stockholm

Vad kan vi erbjuda dig?
Hos oss får du möjlighet att arbeta med spännande arbetsuppgifter för att bidra till att göra Sverige och världen lite säkrare. Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och hos oss får du både ett eget ansvar och goda möjligheter att kompetensutvecklas. Våra medarbetare är viktiga för oss och hos oss kommer du ha möjlighet att förena det professionella och det privata.

Ditt arbete som Inköpssamordnare
Som inköpssamordnare kommer du arbeta med uppföljning, analys och förbättringsåtgärder kopplat till enheten mål och nyckeltal, inom tilldelade kategorier.

Arbetet bedrivs genom hela inköpsprocessen; från strategiskt till operativt inköp. Du har en nyckelroll vid framtagande och realiserande av kategoristrategier där inköpssamordnaren särskilt fokuserar på att analysera och förstå det interna inköpsmönstret inom Försvarsmakten och FMV samt följer upp och agerar på utfallet av implementerade strategier, i tätt samarbete med övriga kollegor i sektionen. I detta ingår att kontinuerligt arbeta för att förbättra och effektivisera beställningsflödet från uppkommet behov till betald faktura.
Jobbet som inköpssamordnare innebär också att du har en kontinuerlig proaktiv dialog med våra kunder inom Försvarsmakten och FMV i allmänna inköpsfrågor samt tar ett särskilt ansvar för att utbilda, stötta och följa upp de avropare inom Försvarsmakten som är knutna mot tilldelade kategorier.

Utöver detta kan du komma att genomföra avrop, förnyade konkurrensutsättningar och mindre upphandlingar samt arbeta med att säkerställa god datakvalitet i våra stödsystem.

Våra förväntningar på dig
Du är en drivande person med gott omdöme som tycker om att arbeta i team. Du kan analysera, planera och strukturera ditt arbete. Det krävs att du är resultatinriktad, flexibel, uthållig och klarar av att arbeta med flera uppgifter samtidigt under tidspress samt tar ansvar för en större helhet än den egna. Att arbeta som inköpssamordnare ställer krav på självständighet och integritet, men det krävs också vilja att hjälpa andra och leverera lösningar som leder till resultat.

Du skall ha högskoleutbildning motsvarade 120 poäng, med inriktning ekonomi, logistik, inköp, teknik eller relevant kunskap och erfarenhet förvärvad på annat sätt.

Du skall ha mycket goda kunskaper i Excel och goda kunskaper i MS Office. Du bör även ha kunskap om antingen upphandlingsregelverk, avtalsrätt och offentlig rätt

Det är meriterande om du har erfarenhet av:
  • controlling, rapportering och uppföljning av ekonomisk data
  • SAP, Business Object eller andra affärssystem
  • inköps- eller upphandlingsarbete inom offentlig förvaltning eller privat sektor
  • leverantörsutveckling, kundutveckling eller liknade som syftar till att förändra beteenden
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper samt att du kompletterar de andra personerna inom gruppen och på enheten. Som en del i urvalsarbetet kan vi komma att genomföra test med stöd av en extern leverantör. Du skall vara svensk medborgare och godkänd säkerhetsprövning är ett krav.

Låter det intressant?
Du söker tjänsten via FMV:s hemsida http://www.fmv.se/Jobba hos oss/Lediga jobb genom att skicka in din ansökan med CV, personligt brev och betyg. Vill du veta mer är du välkommen att kontakta Sandra Hollås, Enhetschef IT varor och tjänster, telefon: 0705311288 alternativt Elin Sobczak, Enhetschef Externa resurser och tjänster, telefon: 0708292151.

Våra fackliga företrädare är Thorwald Nilsson SACO-S, Henrik Rudolfsson Officersförbundet, Marie Strömberg Försvarsförbundet, Göran Stolpe SEKO. Alla nås på telefon 08-782 4000 eller namn.efternamn@fmv.se.

Sista ansökningsdag 2016-11-13

Varmt välkommen med din ansökan!

FMV levererar materiel och tjänster till Sveriges försvar. Att arbeta på FMV är mer än att vara ingenjör, ekonom, jurist, inköpare eller mekaniker. FMV hjälper till att försvara Sverige och att arbeta här är att utföra ett viktigt samhällsuppdrag. Vi finns över hela landet och erbjuder trygga anställningar, eget ansvar och stora möjligheter till kompetensutveckling. För att arbeta hos oss måste du vara svensk medborgare samt genomgå säkerhetsprövning. Vi tillämpar även provanställning. Läs mer på www.fmv.se
Jobbfakta
Ort
Stockholms stad
Anställning
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Transport & Logistik
Underkategori
Inköp
Publicerad

8 dagar sedan

Sista ansökningsdag

13 nov

Om arbetsplatsen

FMV levererar materiel och tjänster till Sveriges försvar. Att arbeta på FMV är mer än att vara ingenjör, ekonom, jurist, inköpare eller mekaniker. FMV hjälper till att försvara Sverige och att arbeta här är att utföra ett viktigt samhällsuppdrag. Vi finns över hela landet och erbjuder trygga anställningar, eget ansvar och stora möjligheter till kompetensutveckling. För att arbeta hos oss måste du vara svensk medborgare samt genomgå säkerhetsprövning med registerkontroll. Läs mer på www.fmv.se