FMV söker Ingenjör Undervattensvapen

Om jobbet

Vill du vara med och driva den marina utvecklingen framåt? Är du en ingenjör som vill arbeta med utveckling och upphandling av undervattensvapensystem? Då kan detta vara något för dig!

Vad kan vi erbjuda dig?

Hos oss får du möjlighet att arbeta med spännande arbetsuppgifter för att bidra till att göra Sverige och världen lite säkrare. Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och hos oss får du både eget ansvar och goda möjligheter att kompetensutvecklas. Våra medarbetare är viktiga för oss och hos oss kommer du ha möjlighet att förena det professionella och det privata.

Anskaffning och Logistik Marinmateriel har ansvar för anskaffning, leverans och vidmakthållande av produkter inom det maritima området, i första hand åt Försvarsmakten. Anskaffning och Logistik Marinmateriel består av ca 230 medarbetare.

Vi har kontor på Gärdet i Stockholm, på Berga/Muskö och i Karlskrona. Tjänsten är placerad på Gärdet, Stockholm.

Ditt arbete:

Som ingenjör för undervattenvapensystem omsätter du förmågebehov till tekniska krav i samband med upphandling. Du kommer att bedriva tekniskt analysarbete, kravspecificering och granska tekniska underlag. Du kommer ha en viktig roll i olika projekt och inom ramen för dessa ha många stimulerande arbetsuppgifter. I rollen kommer du att arbeta med undervattensvapensystem och bidra bl.a. med tekniskt systemarbete och framtagning av specifikationer, hantera leverantörer och delta vid verifiering av system. Du kommer utgöra stöd för produktledare gällande kravställning, kravtolkning och utarbetning av materielvårdsföreskrifter. I rollen kommer du att bedriva tekniskt analysarbete, analysera uppkomna problem genom kravställning till modifieringar.

Våra förväntningar på dig:

Du har teknisk eftergymnasial utbildning, officersutbildning eller annan för området relevant kompetens. Vi ser även att du har god kunskap om och erfarenhet av att omsätta operativa krav till tekniska krav. Du har dokumenterad erfarenhet från utveckling, drift och underhåll av undervattenssystem. Därutöver har du god kunskap om undervattensystem och dess stödsystem.

Det är meriterande om du har dokumenterat teknisk erfarenhet från Försvarsmakten. Kunskap om marina förband och användning av driftuppföljningssystem är meriterande samt hantering av teknisk information i såväl pappers- som digitalt format. Vidare är det önskvärt att du har erfarenhet av drift och underhåll av undervattensvapensystem.

Vi söker dig som är självgående, initiativtagande och har en problemlösande analysförmåga. För att vara framgångsrik i rollen behöver du förutom prestationsorientering ha ett gott omdöme och en förmåga hantera en föränderlig kontext samt god samarbetsförmåga. Du behöver även ha en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska, särskilt inom teknik. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och söker dig som bidrar positivt till gruppens utveckling. Vi ser gärna kvinnliga sökanden.
Som medarbetare inom sektionen Vapensystem Undervattensstrid får du räkna med resor både inom och utom Sverige.

Körkort klass B är ett krav.

Låter det intressant?

I denna rekrytering samarbetar vi med Badenoch & Clark, vid frågor angående rekryteringsprocessen kontakta rekryteringskonsult Björn Almqvist på bjorn.almqvist@badenochandclark.se

Du söker tjänsten via FMV:s hemsida http://www.fmv.se/Jobba hos oss/Lediga jobb genom att skicka in din ansökan med CV, personligt brev och betyg. Våra fackliga företrädare är Ann-Cathrine Wernolf (SACO), Åke Bergvik (OFR/S), Göran Karlström (OFR/O) och Göran Stolpe (SEKO). Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV´s Växel).

Vid frågor ber vi dig kontakta:

Rekryterande chef:
Roger Lundkvist. 08-782 4000

Sista ansökningsdag är 2016-12-05

Varmt välkommen med din ansökan!

FMV levererar materiel och tjänster till Sveriges försvar. Att arbeta på FMV är mer än att vara ingenjör, ekonom, jurist, inköpare eller mekaniker. FMV hjälper till att försvara Sverige och att arbeta här är att utföra ett viktigt samhällsuppdrag. Vi finns över hela landet och erbjuder trygga anställningar, eget ansvar och stora möjligheter till kompetensutveckling. För att arbeta hos oss måste du vara svensk medborgare samt genomgå säkerhetsprövning. Vi tillämpar även provanställning. Läs mer på www.fmv.se
Jobbfakta
Publicerad

27 dagar sedan

Sista ansökningsdag

5 dec

Om företaget