FMV söker en projektledare med metodansvar till IT staben

Om jobbet

Har du några års erfarenhet av arbete som projektledare och drivs av processer med koppling till IT-utvecklingsprojekt? Då är detta en spännande utmaning för dig!

Vad kan vi erbjuda dig?

FMVs IT-stab ansvarar för IT- och mobiltelefonirelaterade frågor samt utveckling, drift och förvaltning av IT-system. IT-staben är organiserad i tre sektioner; en utvecklingssektion och två drift- & förvaltningssektioner. Verksamheten befinner sig i en förändringsprocess och för att möta framtidens ökade krav och förväntningar med ett ökat fokus på effektivitet behöver vi nu rekrytera en projektledare med metodansvar som brinner för att arbeta med processer och metoder. För oss är det viktigt att du som söker har viljan och intresset för att bidra till att verksamheten utvecklas.

Hos oss får du möjlighet att arbeta med spännande arbetsuppgifter för att bidra till att göra Sverige och världen lite säkrare. Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och hos oss får du både ett eget ansvar och goda möjligheter att kompetensutvecklas. Våra medarbetare är viktiga för oss och hos oss kommer du ha möjlighet att förena det professionella och det privata.

Din arbetsplats är på Gärdet i Stockholm. Vi har även kontor på Berga/Muskö och i Karlskrona.

Ditt arbete:

Som projektledare med metodansvar på IT-staben kommer du att säkerhetsställa att IT-stabens prioriteringsmodell och utvecklingsprocess ligger i linje med FMV:s övergripande modeller och processer, samt förväntas ha en sammanhållande roll för dessa frågor. Du kommer att arbeta med uppgifter som är av analyserande och utvecklande karaktär. I rollen kommer du att utarbeta rutiner för att säkerställa att man följer fastslagna arbetsprocesser inom IT-staben. Du håller också samman och uppdaterar löpande IT-stabens utvecklingsportfölj samt redovisar status för detta till IT-ledningen. Det ingår även i ditt arbete att introducera nya både interna och externa projektledare i utvecklingsprocessen samt stödja dem löpande i samband med nystart av projekt.

I viss mån kommer du att senare driva mindre projekt eller delar av stora projekt med huvudansvar för ett delområde.

Våra förväntningar på dig:

Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning och flera års dokumenterad erfarenhet inom projektmetodik och IT-utvecklingsarbete. Du har erfarenhet av projektledning med stort IT inslag. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete med olika projektmodeller och utvecklingsmodeller. Det är även meriterande att ha arbetat med att planera och genomfört utbildningar.

Då du kommer att vara med och bidra till IT-stabens fortsatta utveckling så vi ser att du har förmåga att själv ta reda på vad som behöver göras och tar egna initiativ. Du samarbetar och kommunicerar lätt och smidigt med andra. Ett krav för tjänsten är att du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift, på både svenska och engelska.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper .Du är svensk medborgare och provtjänstgöring kan komma att tillämpas.

Frågor?

I denna rekrytering samarbetar vi med Badenoch & Clark Rekrytering , vid frågor angående rekryteringsprocessen kontakta rekryteringskonsult Sabina Sjögren sabina.sjogren@badenochandclark.se

Låter det intressant?

Du söker tjänsten via FMV:s hemsida http://www.fmv.se/Jobba hos oss/Lediga jobb genom att skicka in din ansökan med CV, personligt brev och betyg. Våra fackliga företrädare är Ann-Cathrine Wernolf (SACO), Åke Bergvik (OFR/S), Göran Karlström (OFR/O) och Göran Stolpe (SEKO). Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV´s Växel).

Sista ansökningsdag är 2016-11-06

Varmt välkommen med din ansökan!

FMV levererar materiel och tjänster till Sveriges försvar. Att arbeta på FMV är mer än att vara ingenjör, ekonom, jurist, inköpare eller mekaniker. FMV hjälper till att försvara Sverige och att arbeta här är att utföra ett viktigt samhällsuppdrag. Vi finns över hela landet och erbjuder trygga anställningar, eget ansvar och stora möjligheter till kompetensutveckling. För att arbeta hos oss måste du vara svensk medborgare samt genomgå säkerhetsprövning med registerkontroll. Läs mer på www.fmv.se
Jobbfakta
Ort
Stockholms stad
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Data & IT
Underkategori
Projektledare

Ring Sabina Sjögren, 08-587 512 77

Publicerad

5 dagar sedan

Sista ansökningsdag

6 nov

Om företaget