FMV söker en IT-Projektledare

FMV · Data & IT · 1 nov

Om jobbet

Har du flerårig erfarenhet som projektledare inom IT? Är du initiativtagande, självgående och bra på att samarbeta? Då är detta en spännande utmaning för dig!

FMV och avdelningen IT Stödsystem Logistik inom IT staben behöver förstärka med en IT-Projektledare. Enheten har som uppgift att utveckla, anskaffa och förvalta IT system som bl.a används inom Försvarslogistiken.

Avdelningen ska realisera och implementera IT lösningar och koncept som stödjer FMV och Försvarsmakten i utvecklingen och vidmakthållande av logistikfunktionen. Detta sker genom att bl.a. utveckla och förvalta cirka 20 stycken av FMV och Försvarsmaktens informationssystem (IS). Detta innebär att genomföra drift, teknisk systemförvaltning/vidmakthållande och utveckling/anpassning av dessa system, säkerställa dataflöden inom och mellan system samt kommunikation till och från dessa.

Verksamheten bedrivs i nära samarbete med andra enheter inom FMV, Försvarsmakten samt svenska och utländska leverantörer. På IT stab arbetar cirka 40 medarbetare och på avdelningen IT Log arbetar 10 medarbetare i dag.

Vad kan vi erbjuda dig?

Hos oss får du möjlighet att arbeta med spännande arbetsuppgifter för att bidra till att göra Sverige och världen lite säkrare. Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och hos oss får du både ett eget ansvar och goda möjligheter att kompetensutvecklas. Våra medarbetare är viktiga för oss och hos oss kommer du ha möjlighet att förena det professionella och det privata.

Ditt arbete som IT-Projektledare

Som Projektledare ansvarar du för att leda utveckling, förvaltning och drift av IT-system som stödjer FMV och Försvarsmaktens logistik verksamhet.

Arbetet innebär ansvar för tidplan, leveranser, kvalité och budget. Du kommer att leda projektet i samband med specificeringar och upphandlingar. I arbetet ingår även att stödja andra projekt- och produktledare inom aktuellt område. Som projektledare representerar du FMV i olika typer av sammanhang.

Våra förväntningar på dig

Du är Civil-/högskoleingenjör inom relevant område, gärna med inriktning mot IT eller har motsvarande kompetens förvärvat på annat sätt. Du har även genomgått en utbildning i Projektledning.

Du har arbetat som Projektledare under en längre period och har ansvarat för tyngre/större projekt. Du har arbetslett grupper samt har erfarenhet av de vanligaste projektledningsprocesserna. Du bör även ha arbetat med projektverktyg, tex MS Project.

Du bör ha erfarenhet av utveckling, förvaltning och drift av IT-system, gärna från vedertagen förvaltningsstyrningsmodell såsom PM3 eller motsvarande.

Du har även erfarenhet från kravspecificeringar och upphandlingar, gärna inom LOU.

Det är meriterande att ha erfarenheter/kunskap om IT-system samt verksamhetskunskap avseende uppföljning av flygunderhåll. Det är även bra att ha kunskap om Försvarsmaktens krav på informationssäkerhet och infrastruktur.

Du är initiativtagande, tydlig, självgående, har dokumenterad god samarbetsförmåga och är strukturerad. Du har en förmåga att göra korrekta avvägningar och prioriteringar. Goda språkkunskaper både muntligen och skriftligen på svenska och engelska är ett krav. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och erfarenhet av projektledning.

Du är svensk medborgare och har körkort. Provtjänstgöring kan eventuellt komma att tillämpas. Tjänsten är placerad i Stockholm. Resor både i Sverige och utomlands förekommer.

Låter det intressant?

Du söker tjänsten via FMV:s hemsida http://www.fmv.se/Jobba hos oss/Lediga jobb genom att skicka in din ansökan med CV, personligt brev och betyg. Vid frågor ber vi dig kontakta Jan Lundborg, Chef IT Log 08-782 4810.

Våra fackliga företrädare är Thorwald Nilsson (Saco-S FMV), Åsa Karlsson (SEKO), Robert Averin (OFR/O) och Christer Bringemark (OFR/S/Försvarsförbundet). Alla nås på telefon 08-782 40 00 (FMV:s växel).

Sista ansökningsdag 2016-11-01

Varmt välkommen med din ansökan!

FMV levererar materiel och tjänster till Sveriges försvar. Att arbeta på FMV är mer än att vara ingenjör, ekonom, jurist, inköpare eller mekaniker. FMV hjälper till att försvara Sverige och att arbeta här är att utföra ett viktigt samhällsuppdrag. Vi finns över hela landet och erbjuder trygga anställningar, eget ansvar och stora möjligheter till kompetensutveckling. För att arbeta hos oss måste du vara svensk medborgare samt genomgå säkerhetsprövning. Läs mer på www.fmv.se
Jobbfakta
Ort
Stockholms stad
Anställning
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Data & IT
Underkategori
Projektledare
Publicerad

20 dagar sedan

Sista ansökningsdag

1 nov

Om arbetsplatsen

FMV levererar materiel och tjänster till Sveriges försvar. Att arbeta på FMV är mer än att vara ingenjör, ekonom, jurist, inköpare eller mekaniker. FMV hjälper till att försvara Sverige och att arbeta här är att utföra ett viktigt samhällsuppdrag. Vi finns över hela landet och erbjuder trygga anställningar, eget ansvar och stora möjligheter till kompetensutveckling. För att arbeta hos oss måste du vara svensk medborgare samt genomgå säkerhetsprövning med registerkontroll. Läs mer på www.fmv.se