Finansanalytiker till Sagax

Om jobbet

Sagax är ett fastighetsbolag med affärsidé att investera i kommersiella fastigheter främst inom segmentet lager och lätt industri. Sagax direktägda fastighetsinnehav uppgår till 2 200 000 kvadratmeter fördelat på över 400 fastigheter med ett marknadsvärde om 19 miljarder kronor. Sagax bedriver en internationell verksamhet och har kontor i Sverige, Finland, Frankrike och Nederländerna. Huvudkontoret ligger i Stockholm och bolaget har 44 anställda. Sagax är noterat på Nasdaq Stockholm och börsvärdet uppgår till cirka 13 miljarder kronor. Besök gärna www.sagax.se.

Arbetsbeskrivning
Sagax har utvecklats framgångsrikt och söker därför en finansanalytiker som tillsammans med bolagets finanschef ska arbeta med finansiering. Sagax tillgång till och kostnad för kapital är central för att utveckla verksamheten och säkerställa en god riskjusterad avkastning.

Bolagets finansiering sker huvudsakligen genom upplåning i bank och kapitalmarknaden och som finansanalytiker är du delaktig i hela finansieringsprocessen. Tjänsten innefattar löpande arbete med befintlig låneskuld såväl som upplåning i samband med nya fastighetsinvesteringar. Arbetsuppgifterna består av projektledning, analys och upprättande av affärsunderlag inför och i samband med bank- och kapitalmarknadstransaktioner. Som finansanalytiker kommer du även ansvara och driva processer för intern rapportering till styrelse och ledning och extern rapportering till banker och andra intressenter. Arbetsuppgifterna inkluderar även riskanalys, likviditets- och valutahantering.

Dina kvalifikationer
Du har akademisk examen och 2-5 års arbetslivserfarenhet, sannolikt från corporate finance, revisionsbyrå, advokatfirma eller finansavdelning. Tidigare erfarenhet från fastigheter är en fördel men inte ett krav.

Som finansanalytiker på Sagax är det väsentligt att du är analytisk, strukturerad och noggrann. Dina kunskaper i Excel är mycket goda och du uttrycker dig väl i tal och skrift, både på svenska och engelska. Vidare har du goda projektledaregenskaper, d.v.s. kan planera, organisera, genomföra och följa upp i enlighet med arbetsuppgifternas förutsättningar.

Du har ett starkt driv, arbetar långsiktigt, är prestigelös, sätter stort värde i att skapa högkvalitativa resultat samt uppskattar att arbeta nära ledningen. På Sagax får du möjlighet att vara med och fortsätta utveckla bolaget tillsammans med mycket kompetenta medarbetare.

Din ansökan
Vi som samarbetar med Sagax i denna rekrytering är Clarify. Vi ser fram emot din ansökan snarast då urval och intervjuer sker löpande. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Har du frågor om tjänsten kontakta gärna ansvariga rekryteringskonsulter Patricia Jerring på 0704-19 99 04 eller Louise Poltoft på 070-775 99 01.

Välkommen in med din ansökan!
Jobbfakta
Kontakt

Ring Patricia Jerring, 0704-19 99 04

Publicerad

14 dagar sedan

Sista ansökningsdag

22 jan

Om företaget