Financial Controller till Axdrive

AxDrive AB · Ekonomi · 24 dec

Om jobbet

Till AxDrives huvudkontor beläget vid Wennergren Center på Sveavägen söker vi nu en driven och ambitiös Financial Controller med intresse för koncernredovisning. Rollen innebär en fantastisk möjlighet att vidareutveckla intresset för redovisning i en internationell och framgångsrik miljö. AxDrive är en del av Axel Johnson International AB.

Huvudsakliga arbetsuppgifter i rollen som Financial Controller

Som Financial Controller hos AxDrive får du en bred och omväxlande roll med goda utvecklingsmöjligheter. Du ansvarar för moderbolagets bokslut, koncernredovisning och konsolidering av 8 dotterbolag fördelade i Norden, Ryssland och Baltikum. Som Financial Controller arbetar du även med att ta fram underlag och rapporter till ledningen och styrelse samt med uppföljning av utfall, prognoser och budget. Koncernrapportering sker i Cognos Controller. Du kommer också att ha löpande kontakt med AxDrives dotterbolag samt arbeta med integration av nyförvärvade bolag. Som Financial Controller rapporterar du till koncernens CFO. Resor i tjänsten kan förekomma.

Kvalifikationer och erfarenhet

Vi söker dig som är civilekonom och har minst 3 års erfarenhet av liknande roll alternativt en bakgrund från revision. Erfarenhet från en internationell miljö är meriterade. Rollen kräver goda redovisningskunskaper samt goda kunskaper i koncernredovisning och koncernrapportering. Att uttrycka sig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska samt goda kunskaper i Officepaketet, särskilt Excel är grundförutsättningar för att klara jobbet.

Personliga egenskaper

För att lyckas i rollen som Financial Controller är det avgörande att du har ett strukturerat angreppssätt, ett naturligt driv samt har förmåga att snabbt tillgodogöra dig ny kunskap. Du har en prestigelös inställning med vilja att fånga upp såväl stort som smått i en decentraliserad organisation. Vidare är du initiativrik och analytisk med en öppen och trevlig personlighet. Rollen kräver också att du är flexibel, lösningsorienterad och serviceinriktad samt trivs med att arbeta mot många kontaktytor i hela koncernen.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar AxDrive med SJR AB. Då urval och intervjuer sker löpande ber vi dig ansöka snarast. Du söker tjänster via www.sjr.se.
Alla ansökningar och kontakter kommer att behandlas konfidentiellt. Om du har några frågor kring tjänsten är du välkommen att höra av dig till ansvarig rekryteringskonsult
Lou Sjöholm Mineur 0766-47 16 17. Välkommen med din ansökan!
Jobbfakta
Ort
Stockholms stad
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Controller
Publicerad

3 dagar sedan

Sista ansökningsdag

24 dec

Om företaget

AxDrive tillhandahåller produkter och lösningar till olika typer av fordon och båtar. Affärsområdet är ett ungt affärsområde inom Axel Johnson och målet är att genom förvärv växa från nuvarande 500 mkr till över 1000 mkr. Även om vi är ett ungt affärsområde har våra 8 dotterbolag funnits länge på marknaden, det äldsta grundades 1920. Läs gärna mer om AxDrive och Axel Johnson International på www.AxInter.com.