Financial Controller till Ambea

Om jobbet

Ambea är ett av Sveriges ledande företag inom stöd och omsorg och bedriver över 400 verksamheter över hela Sverige. Ambea verkar genom varumärkena Nytida och Vardaga samt har även en svensk bemanningssektor innefattande varumärkena Rent-A-Doctor, Rent-A-Nurse och Care Team. Koncernen har en årlig omsättning på cirka 5,5 miljarder kronor och cirka 14 000 helårsanställda under 2016.

Gillar du siffror och system och vill arbeta nära beslutsfattandet på koncernövergripande nivå? Då ska du ta chansen nu när vi söker en Financial Controller till en ny tjänst på Ambea Sverige AB. Välkommen med din ansökan så snart som möjligt, urval sker löpande.

Om tjänsten
Som Financial Controller kommer du att arbeta i en liten grupp inom Finansavdelningen där huvuduppgifterna är att stödja ledningen med ekonomisk analys och uppföljning. Du rapporterar till controllerchefen och din arbetsplats blir på Ambeas huvudkontor som nu ligger i Solna Strand och om cirka ett år flyttar in i nybyggda lokaler i Arenastaden i Solna.

I dina arbetsuppgifter ingår:
  • Månatlig rapportering och analys på koncernnivå
  • Budgetprocessen samt kvartalsvisa prognoser
  • Deltagande i bokslutsarbete
  • Utveckling och förvaltning av modell för veckovis uppföljning av KPIer
  • Utveckling av rapporter och verktyg
  • Vara delaktig och drivande i projekt
I tjänsten ingår även ad hoc-rapportering till ledningen, analys av resultat och KPIer samt koordinering av de övergripande ekonomiprocesserna. Du kommer att agera kravställare mot IT avseende utveckling av system och rapporter. Ambea använder Hyperion Planning, Smartview och Qlikview samt arbetar mycket i Excel.

Vem är du?
Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande och har minst 3 års arbetslivserfarenhet från ovanstående arbetsuppgifter. Det är meriterande med erfarenhet av personalintensiva företag.

Du har ett stort systemintresse och ett sinne för hur BI kan användas i controllerjobbet. Det är positivt om du är van vid att behandla och strukturera upp stora datamängder från datalager. Vi önskar även att du har mycket goda kunskaper i Excel och PowerPoint.

Som person är du analytisk, strukturerad och utvecklingsorienterad. Vidare ser vi gärna att du är handlingskraftig och drivande med en ödmjuk inställning.

Intresserad?
I denna rekrytering samarbetar Ambea med 360 Rekrytering. Vid frågor är du välkommen att ringa rekryteringskonsult Ulrika Lewander 070-841 92 21.
Jobbfakta
Ort
Stockholms stad
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Controller
Publicerad

32 dagar sedan

Sista ansökningsdag

20 nov

Om företaget