Financial Controller

Selecta AB · Ekonomi · 15 dec

Om jobbet

Selecta Sverige, med ansvar för Norden och Baltikum, söker en Financial Controller till Redovisningen med placering på huvudkontoret i Årsta. Du kommer att ingå i ett team av 5 personer.

Tjänsten erbjuder

Selecta är ett finansiellt stabilt och marknadsledande företag med utpräglat miljötänk och hög trivsel.

Aktuell tjänst erbjuder en spännande utmaning i ett företag där hög trivsel för personalen anses vara grunden för personlig prestation. Rollen som Financial Controller medför utmaningar och utveckling i en internationell miljö.

Arbetsbeskrivning

Söker du en ny utmaning i din karriär? Är du duktig på rapportering och redovisning och sifferintresserad? I den här rollen kommer ditt arbete huvudsakligen att bestå av rapportering, bokslut och löpande redovisning för Selectas bolag i Sverige och Norden. Du kommer att delta i utvecklingsprocesser samt stödja verksamheten med analyser.

I rollen ingår bl a:
  • Arbeta med löpande redovisning
  • Arbeta med bokslut och rapportering
  • Upprätta årsredovisningar samt skattedeklarationer
  • Upprätta kontoavstämningar
  • Analysera resultat och balansposter
  • Säkerställa fungerande internkontroller i bokslutsprocessen
  • Arbeta med Transfer pricing

Andra förekommande arbetsuppgifter är att säkerställa att rapportering sker i enlighet med uppsatta krav och mot deadlines. Med dina tidigare erfarenheter och din kompetens kommer du att vara ett stöd för den svenska organisationen vad gäller regler och förordningar avseende redovisning och skatter.


Målet är att alla medarbetare på Selecta ska göra sitt yttersta för att infria och helst överträffa kunders och konsumenters förväntningar. Därför är det viktigt inte bara vad du gör utan även hur du gör det samt att dina personliga värderingar överensstämmer med Selectas: Lagarbete, Engagemang och Kvalité.

Vem är du?

Du har högskoleutbildning inom ekonomi och har efter avslutade studier minst fem års relevant arbetslivserfarenhet. Vi ser gärna att du har erfarenhet från ett internationellt företag och/eller en redovisningsbyrå samt att du har goda kunskaper i IFRS.

Du behöver vara en god analytiker. Din förmåga att självständigt dra korrekta slutsatser utifrån stora datamängder är god. Du förmodas ha intresse för, och kunskap om, redovisning, bokslut samt koncernrapportering. Att du har goda kunskaper i de svenska redovisnings- och skattereglerna är ett krav.

Som person är du initiativtagande, strukturerad, serviceinriktad och sätter en ära i att lämna ifrån dig kvalitet inom utsatt tid. Att du är noggrann, har en känsla för detaljer och är lösningsfokuserad ser vi som en förutsättning för att du ska lyckas i rollen. Din förmåga att kommunicera med personer på alla nivåer är god och du trivs såväl med att jobba självständigt som tillsammans med andra.

Selecta är ett internationellt företag och du kommer att ha kontakt med övriga länder inom Selecta vilket förutsätter mycket goda kunskaper i svenska och engelska. Har du kunskap i något annat nordiskt språk är det meriterande. Du har mycket goda kunskaper i MS-office och då främst i Excel.

Intresserad?

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Rekryteringsspecialist Caroline Sundmalm på 0709-85 84 34. I denna rekrytering kommer urval ske löpande, därav ser vi fram emot att ta del av din ansökan så snart som möjligt dock senast den 15/12 2016. Maila CV och personligt brev till caroline.sundmalm@se.selecta.com Ange Financial Controller i ämnesraden på mailet. Varmt välkommen med din ansökan!
Jobbfakta
Ort
Stockholms stad
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Controller
Kontakt

Ring Caroline Sundmalm, 0709-85 84 34

Publicerad

6 dagar sedan

Sista ansökningsdag

15 dec

Om företaget

Selecta är Europas ledande serviceföretag inom mat och dryck för arbetsplatser och offentliga miljöer. Selecta finns representerat i 24 länder. I Sverige finns Selecta på 34 orter och har ca 500 anställda. Vi erbjuder våra kunder, stora som små, anpassade servicelösningar för kaffe- och varuautomater samt tillbehör och varor till dessa.