Fastighetsutvecklare

SISAB · Teknik & Ingenjör · 12 dec

Om jobbet

Skolfastigheter i Stockholm AB (SISAB) är ett kommunalt bolag som äger och förvaltar merparten av Stockholms förskolor, grundskolor och gymnasieskolor. Som medarbetare på SISAB blir du en del av ett team vars målsättning är att erbjuda sunda, trevliga och ändamålsenliga utbildningsmiljöer. Tillsammans skapar vi rum där kunskap växer.

Det här är avdelningen för fastighetsutveckling

Faktum är att avdelningen inte finns än. I dag finns istället en specialist som har rollen som fastighetsutvecklare för hela SISAB, men då vi rustar oss för att möta framtidens krav på fler elevplatser bildar vi nu en hel avdelning. Tillsammans med en lokalutvecklare blir du en av två första rekryteringar till denna avdelning, som i slutändan kommer att bestå av totalt tre fastighetsutvecklare och två lokalutvecklare. Därmed får du möjlighet att vara med att utforma och bygga upp en ny funktion, vars huvudsakliga uppgift blir att se till att SISAB har tillräckligt många fastigheter för att möta stadens ökande behov av elevplatser och utbildningslokaler. Allt i takt med att Stockholm växer.

En dag på jobbet

Med utgångpunkt från våra trevliga lokaler i centrala Liljeholmen svarar du för att samordna fastighetsutredningar och att ansvara för och medverka vid förvärv och försäljning av fastigheter. Det innebär allt från att ta fram analyser och strategiska beslutsunderlag, att leda och ansvara för tidiga skeden gällande inhyrning, nyproduktion samt tillbyggnader till att företräda SISAB i olika forum och nätverk.

Du förväntas även bygga upp nätverk med externa fastighetsutvecklare och bolag för att hitta befintliga fastigheter lämpliga för utbildning. Ett nära samarbete med stadens exploatering- och stadsbyggnadskontor är en förutsättning för att hitta ny lämplig mark för kommande behov. Kort sagt handlar en arbetsdag mycket om att bygga nya och nära relationer med flera aktörer i branschen.

Din profil

Vi arbetar aktivt med den miljö där barn och ungdomar utvecklas och våra kunder och samarbetspartners märker om vi är engagerade. Vi söker därför dig som har ett genuint intresse för och viljan att lära dig våra kunders verksamhet. I din roll ställer det extra krav på förmågan att kunna väga och balansera olika krav och intressen för att hitta den optimala lösningen utifrån ett affärsmässigt och långsiktigt perspektiv.

På SISAB är vi alla, oavsett roll, affärsmässiga. Vi har en hög integritet i våra relationer med kunder och leverantörer, där vi håller vi vad vi lovar och tydligt visar vårt ansvar. Här är professionalism och beställarkompetens nyckelord. I rollen som fastighetsutvecklare innebär det bland annat att du behöver ha goda kunskaper inom fastighetsjuridik, projektekonomi och transaktioner.
Du behöver även ha erfarenhet av stadsbyggnads- och exploateringsprocessen i Stockholm och utöver det är förhandlingsvana uppskattat. Erfarenhet från arbete med exploatering är meriterande.

Vi tror att du har en civilingenjörsutbildning eller motsvarande i ryggsäcken, alternativt en liknande utbildning med inriktning mot samhällsbyggnad och lantmäteri samt att du har fem till sju års relevant arbetslivserfarenhet.

Ditt nästa steg

Vill du veta mer är du välkommen att kontakta Olle Åberg, avdelningschef, tfn 08-508 461 11 eller Marie Langheden, personalspecialist, tfn 08 508 461 36. Du söker tjänsten genom att klicka på Ansök-knappen nedan. Vi arbetar löpande med urval och ser därför fram emot din ansökan så snart som möjligt.

Det här är SISAB

SISAB, Skolfastigheter i Stockholm AB, är ett kommunalt bolag inom koncernen Stockholms stadshus AB. Bolaget omsätter cirka 2 miljarder kronor och äger 590 förskolor, grundskolor och gymnasier i Stockholm, från Kista i norr till Farsta i söder. Totalt äger och förvaltar SISAB 1,8 miljoner kvadratmeter, där fler än 125 000 människor vistas dagligen.

Som ett av landets största fastighetsbolag har vi mycket att vara stolta över. För att ge barn och ungdomar bästa möjliga start i livet äger, förvaltar och utvecklar vi Stockholms skolor och förskolor. Med hållbarhet och smarta lösningar i trygga och inspirerande utbildningsmiljöer bidrar vi till att forma framtidens Stockholm. Läs mer om oss på www.sisab.se.
Jobbfakta
Publicerad

27 dagar sedan

Sista ansökningsdag

12 dec

Om företaget