Familjehemskonsulent

Om jobbet

Familjevården handhar konsulentstödda familjehem. Vi tar emot personer från 13 år och uppåt. Dessa kan ha missbruks- eller kriminalitetsproblematik, vara ensamkommande flyktingbarn, i behov av skydd etc.

Som familjehemskonsulent är du, tillsammans med dina kollegor, ansvarig för att utreda och rekrytera nya familjehem, ta emot placeringsförfrågningar från uppdragsgivare, starta upp och fullfölja placeringar samt dokumentera kontinuerligt i pågående ärenden. En annan viktig uppgift är att handleda familjehemmen och vara en länk mellan uppdragsgivare, familjehem och den placerade.

Vi söker en socionom eller en person med liknande akademisk utbildning. Du bör ha tidigare erfarenhet av socialt arbete och stor tilltro till människors egen förmåga. Du har kanske arbetat med familjehemsplaceringar eller ensamkommande flyktingbarn inom socialtjänsten tidigare. Språkkunskaper och kunskaper inom MI, BBIC, ASI eller liknande är meriterande. Körkort är ett krav. Som person behöver du trivas med att arbeta självständigt och ta egna initiativ. Arbetet innebär en del resor då våra familjehem finns i hela Sverige.

Tjänsten är ett vikariat på 12 månader med möjlighet till en fast tjänst. 6 månaders provanställning tillämpas. Tillsättning av tjänsten sker snarast möjligt och intervjuer kommer att hållas löpande. Vid frågor om tjänsten kontakta föreståndare Lisa Fridén

070-423 96 72 alt. lisa.friden@skyddsvarnet.se
Jobbfakta
Publicerad

38 dagar sedan

Sista ansökningsdag

2 jan

Om företaget

Skyddsvärnet är en non-profit organisation som sedan 1910 har bedrivit socialt utvecklingsarbete. Vi är en innovativ och flexibel organisation som är partipolitiskt och religiöst obunden.


Hitta hit

Stockholms stad Visa på karta

Visa var