Familjebehandlare

Om jobbet

Du har öga för detaljer. Och kan se helheten. Precis som vi.

Här på Enheten för barnskydd och sociala insatsgrupper i Sundbyberg arbetar vi med högrisk- och placeringsnära ärenden. Vi erbjuder en insats där vi tillsammans med föräldrar, barn/unga, privat- och professionelt nätverk undersöker möjligheterna för barn/unga att kunna bo hemma eller inom sitt privata nätverk under trygga former. Vi arbetar utifrån Signs of Safety. I arbetet ingår täta nätverksmöten samt stöd och kontroll.

Inom enheten arbetar vi i team som består av en socialseksekreterare som har ansvar för myndighetsutövningen och en familjebehandlare som har ansvar för processen i ärendet. Enheten leds av enhetschef. Till enheten tillhör också sociala insatsgrupper som består av en ungdomskoordinator och en familjebehandlare. På enheten arbetar även en hemterapeut som stöttar våra famijer vid behov.

Till vår enhet med kompetenta och entusiastiska medarbetare söker vi nu familjebehandlare.

På social- och arbetsmarknadsförvaltningen är vårt mål att vara en organisation som arbetar professionellt och tar sin utgångspunkt i brukarens egen verklighet. Vår värdegrund genomsyras av brukar- och barnperspektiv.

Dina arbetsuppgifter är att utforska och samordna nätverk, genomföra barnsamtal, hålla i nätverksmöten och leda processen framåt tillsammans med socialsekreteraren och familjen.

Vi vill att du har socionomexamen eller annan utbildning som arbetsgivaren anser likvärdig. Erfarenhet av myndighetsutövning inom området barn och unga är meriterande. Vi vill att du har en god samarbetsförmåga och har förmåga att arbeta självständigt. Du är ansvarsfull, strukturerad, lojal och har en helhetssyn. Du har även en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du har en personlig mognad och ett professionellt förhållningssätt. Då vårt arbetet bygger på förhållningsättet Signs of Safety utgår vi ifrån att du har goda kunskaper och efarenhet av SoS. Vi ser gärna att du har kunskaper om Samtal med barn. Vi sätter stort värde på personlig lämplighet.

Vi erbjuder dig en kreativ och proaktiv förvaltning med möjlighet till professionell utveckling och utbildningar. Från hösten 2016 införs ett traineeprogram för socionomstuderande och införandet av en yrkesintroduktion påbörjas. Vi är måna om att vara en viktig länk mellan socialhögskolan och yrkeslivet och erbjuder en god introduktion till socialsekreteraryrket.

Sundbybergs stad erbjuder friskvårdsbidrag, personalstödstjänst och möjligheten att växla semesterlönetillägg mot extra lediga dagar. Vi har extern handledning i metod och process.

Befattningen är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Ansök senast 15 december 2016. Vi tar inte emot ansökningar via e-post. Rekryteringsprocessen fortgår löpande och intervjuer kan ske under ansökningstiden.

Välkommen med din ansökan!

Sundbybergs stad växer så det knakar. Du som jobbar här befinner dig mitt i händelsernas centrum. Du har all möjlighet att vara med och påverka framtiden, både för staden och den verksamhet du arbetar i. Det fina med Sundbyberg är nämligen att vi har bevarat fördelarna med en liten organisation. Som att det är nära till beslut, lätt att påverka och att alla känner alla. Vi tycker att det är viktigt. Det tycker du också.

Vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.
Jobbfakta
Publicerad

24 dagar sedan

Sista ansökningsdag

14 dec

Om företaget


Hitta hit

Sundbyberg Visa på karta

Visa var