Fältsäljare LabTec och Termoanalys till Mettler-Toledo",

Om jobbet

Har du koll på process- och tillverkningsindustri? Vet du hur ett labb fungerar?

Vi söker till Mettler-Toledo en säljare med god kunskap om materialkemi. Mettler-Toledo är en global tillverkare och försäljare av precisionsinstrument för användning i tillverkningsindustri, laboratorier och institutioner vid universitet. Vi söker dig som på ett konsultativt sätt kan erbjuda kunderna rätt instrument för bland annat materialanalys, eftersom du förstår deras verksamhet och utmaningar. Du bearbetar nya och befintliga kunder inom Läkemedel, Biotech, Kemisk Industri, Pappers- & skogsindustri och Metall & Plastindustri från Östergötland till Norrland.

Tjänsten är heltid och placerad i Stockholm. Urvalet sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden går ut. Välkommen med din ansökan redan i dag.

Sökord: Kemi, Fältsäljare, säljare, teknisk säljare, processindustri, tillverkningsindustri, analysinstrument, laboratorier, petrokemi, QA,

Arbetsuppgifter

Rollen går ut på att utveckla försäljningen inom ditt ansvarsområde bla materialscanning, mekanisk materialanalys samt lösmningar inom laboratorievägning mm hos både befintliga och nya kunder. Du sköter alla kundkontakter på fältet och till din hjälp har du innesäljare och teknisk support.

Exempel på arbetsuppgifter är:
 • Genomföra affärer
 • Planera och utföra försäljningsarbetet strategiskt och långsiktigt
 • Identifiera nya affärsmöjligheter hos befintliga och potentiella kunder
 • Hålla presentationer direkt hos kund
 • Skapa, upprätthålla och utveckla kontakter på utvalda kunder
 • Identifiera och kontakta beslutsfattare
 • Delta på mässor och utställningar
 • Hålla dig uppdaterad om produkter och produktutveckling, även hos konkurrenter
 • Övervaka kontrakt, prissättningar och omförhandlingar av dessa
En stor del av försäljningsarbetet sker på resande fot, räkna med 3-4 hotellnätter per månad. För rätt person finns stora möjligheter till utveckling, tjänsten kommer sannolikt expandera inom Norden i nära framtid.

Utbildning/erfarenhet

Du som söker har någon erfarenhet av labbmiljö och/eller process - och tillverkningsindustri. Du är intresserad av försäljningsarbete och har säljerfarenhet räknas det meriterande. Du som söker har en relevant utbildning, har du examen inom kemi eller material/ytkemi räknas det meriterande.

Som person har du ett genuint intresse av försäljning och trivs i en strukturerad säljroll där du får ta eget ansvar. Du är mån om kunderna och du har en positiv grundsyn och ser lösningar och möjligheter snarare än problem. Du är en mycket självgående person med starkt driv, samt med stor ödmjukhet och prestigelöshet.

Som person är/har du:
 • förmåga att analysera kundens behov
 • förmåga att tänka kreativt och lösningsorienterat
 • självständig med stor initiativförmåga
 • öppen, kommunikativ och intresserad av att genomföra affärer
Rollen kräver att du behärskar engelska och svenska flytande, både i tal och skrift. Tjänsten kräver körkort.

Förmåner

mållön med bonus, tjänstebil mm
Jobbfakta
Publicerad

16 dagar sedan

Sista ansökningsdag

18 dec

Om företaget

METTLER TOLEDO säljer vågar och vägningssystem samt analys- och processinstrument för tillverkningsindustri och laboratorier. Företaget är representerat i 84 länder och har tillverkning på 15 platser runt om i världen, bl a i Schweiz, Tyskland, England, USA och Kina, Norge och Danmark. Koncernen, med huvudkontor i Schweiz, är noterat på New York Stock Exchange. Totalt har koncernen ca 13.500 anställda och omsatte 2015 for ca. 2,4 miljarder USD. I Skandinavien är det ca. 170 anställda, varav ett 100-tal i Sverige.