Excelanalytiker till en av Sveriges storbankers treasuryavdelning

Om jobbet

Tjänsten passar dig som har mellan 1-3 års erfarenhet och som nu vill få in en fot på ett välkänt och meriterat bolag. Du kommer att få möjlighet att ta stort eget ansvar och arbeta med förbättring och effektivisering av finansiellaprocesser. Du bör ha mycket goda kunskaper inom Excel och gilla att använda dig utav detta då det utgör en stor del av ditt dagliga arbete.
Stämmer detta in på dig? Varmt välkommen in med din ansökan.

Information om uppdraget

Academic Work söker för kunds räkning en noggrann och lösningsorienterad civilingenjör eller civilekonom till deras treasuryavdelning. Avdelningen består idag av 5 personer som hjälper och stöttar varandra i det dagliga arbetet. Du kommer utgå från deras kontor på Gärdet och kommer vara en del av deras bankavdelning. För att trivas i rollen bör du gilla att ta stort eget ansvar och snabbt kunna se vad som behöver göras samt ha mycket goda kunskaper inom Excel, då detta kommer spela en väsentlig roll i det dagliga arbetet. Innan du förväntas vara up and running kommer du självklart att få en kortare utbildning och introduktion till arbetet.

Vi på Academic Work har under en längre tid haft ett nära samarbete med företaget i fråga och de konsulter som idag arbetar där är mycket nöjda med arbetsplatsen.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic
Work

Uppdraget är en del av vår personaluthyrning vilket innebär att du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos kunden. Uppdraget kommer med största sannolikhet att löpa i ett års tid.

Arbetsuppgifter

Som excelanalytiker kommer du arbeta i en bred roll som till viss del kommer att anpassas efter dina tidigare kunskaper och erfarenheter.

De primära arbetsuppgifterna för rollen är till exempel:
 • Hantera kreditbedömningar av stora företag
 • Förbättra och effektivisera befintliga processer kopplade till kreditbedömningar. Exempelvis följa dokument mellan olika dotterbolag och därefter göra en utväderdering av detta
 • Sätta upp olika processer och länka ihop dessa med rätt lösningar
 • Skriva PM
Vi söker dig som
 • Är examinerad civilekonom eller civilingenjör
 • Har mycket goda kunskaper i Excel
 • Obehindrat kan uttrycka dig i svenska i såväl tal som skrift
 • Goda meriter och betyg
 • Minst 1 års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter inom bank/finans
Det är meriterande om du har erfarenhet av VBA-programmering samt av liknande arbetsuppgifter sedan tidigare.

Som person är du en ansvarstagande problemlösare som inte har några problem att ta tag i saker. Du är noggrann, analytisk och strukturerad i ditt sätt att arbeta. Detta är en förutsättning för att du skall trivas i rollen då arbetet ibland kräver att du tar tag i saker på egen hand. Arbetet kommer att ge dig stort eget ansvar.

Övrig information
 • Start: 1 oktober och med hänsyn till uppsägningstid
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Gärdet
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stw03@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar, hör gärna av dig där!
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet.

* Vårt erbjudande till dig som heltidskonsult hos Academic Work inkluderar utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef också rabatter och erbjudanden genom vår konsultportal. Läs mer om vårt erbjudande här

Skydd för din personliga integritet
När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Jobbfakta
Ort
Stockholms stad
Anställning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Bank, Finans & Försäkring
Underkategori
Analys & Rådgivning
Publicerad

46 dagar sedan

Sista ansökningsdag

12 dec

Om företaget

Det startade i liten skala med tre studenter och deras vision att skapa möjligheter för studenter att få arbetslivserfarenhet bredvid studierna. Tolv år senare är Academic Work Nordens största bemanningsföretag för studenter och unga akademiker.