Erfaren systemkonstruktör till Munters R&D-avdelning

Om jobbet

Brinner du för teknikutveckling och innovation? Munters vill stärka upp sin R&D-avdelning och öka fokus på långsiktiga aktiviteter. Vi söker därför idérika, seniora ingenjörer med gedigen erfarenhet av nyutveckling och vana att jobba analytiskt-prediktivt med CAE.

Information om uppdraget

Academic Work söker för Munters räkning en erfaren konstruktör som är intresserad av rollen som systemkonstruktör till R&D-avdelningen för att jobba med research och teknisk utveckling. Munters kallar rollen för systemingenjör eftersom du förväntas utveckla i hela systemet och skapa dig en djup teknisk förståelse för hela produkten. I Kista utvecklar Munters produkter för affärsområdet AirTreatment, men Munters Group sträcker sig internationellt. Huvudprodukterna är avfuktare och befuktare för att skapa energieffektiva luftmiljölösningar. Kunderna finns inom många olika segment inom processindustri, datacenter och livsmedelsindustri och produkterna säljs på den globala marknaden.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Munters önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till rekryteringsadministratör Malin Andersson vars kontaktuppgifter du hittar nedan i annonsen. Det går även bra att skicka frågor till följande mail:
Academic Work

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt av Munters

Arbetsuppgifter

Systemkonstruktören kommer att jobba med alltifrån idé- och konceptgenerering, via förstudier till produktutvecklingsprojekt och ta ansvar för att titta på nästa generations produkter. När ett produktutvecklingsprojekt väl är avslutat kommer produkten lämnas över till produktägarna. Du förväntas arbeta analytiskt för att upptäcka och kartlägga potential i olika koncept, till exempel genom att bygga och använda beräkningsmodeller och simuleringar. Munters drivs av kundvärde och det är en framgångsfaktor i rollen att man klarar av att arbeta i hela utvecklingsprocessen, från idé till CAD och beräkningar, allt för att vara noga med att idé alltid generar ett kundvärde.

För att få bra framdrift kommer du att materialisera idéerna genom att utföra egna konstruktioner i Solid Works och ta dem vidare till prototypfasen. Systemkonstruktören kommer att vara konceptdrivande men även en viktig resurs i nyutvecklingsprojekt, samt agera bollplank till andra R&D-enheter inom Munters Group

Tjänsten passar dig som trivs i en självständig roll där du kan gå på djupet inom olika teknikområden, och inte räds att tänka i nya banor. Du erbjuds en stor frihet att ägna dig åt det du brinner för: innovation.

Vi söker dig som

Vi söker dig som har minst 5-10 års erfarenhet av teknik- och produktutveckling för att självständigt driva dina idéer framåt utan att tappa kundvärde. Rollen kräver ett äkta teknikintresse och du behöver ha ett tvärvetenskapligt perspektiv som spänner över mekanik, fysik, termodynamik och elektronik/styrsystem.
  • Högre utbildning inom maskinteknik, teknisk fysik eller liknande
  • Erfarenhet av CAE (modellering/simulering/beräkning)
  • Flytande i svenska och engelska i såväl tal som skrift
  • Brinner för innovation och nya tekniska lösningar
  • Har erfarenhet av arbete med lite större produkter och system
  • Har kunskaper i Solid Works
Det är meriterande om du....

* Har erfarenhet av kylteknik

Som person trivs du med att driva ditt eget arbete framåt och älskar kreativa lösningar och tekniska utmaningar. Du trivs med att arbeta både med analytiska verktyg och med intuition. Vi tror att du är orädd inför att skapa, testa nytt men också öppen för att ta emot och dela dina idéer inom Munters Group som sträcker sig på en internationell nivå.
Jobbfakta
Ort
Stockholms stad
Anställning
Heltid
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör
Underkategori
Ingenjör
Publicerad

40 dagar sedan

Sista ansökningsdag

26 dec

Om företaget

Munters är en världsledande leverantör av energieffektiva lösningar för luftbehandling. Genom innovativ teknik skapar Munters experter ett perfekt klimat för kunder i de flesta branscher. Deras största kunder finns bland livsmedelsföretag, läkemedelsbolag och datacenter. Munters har varit banbrytande inom området luftmiljö sedan företaget grundades 1955. Idag sker tillverkning och försäljning i 30 länder av våra 2 700 medarbetare. Munters ägs av Nordic Capital Fund VII och har drygt fyra miljarder kronor i omsättning.