Erfaren redovisningsekonom till Catella, Stockholm

Catella · Ekonomi · 19 nov

Om jobbet

Vi söker nu en erfaren redovisningsekonom till Catella som är en ledande specialist inom fastighetsinvesteringar, fondförvaltning och bank, med verksamhet i tolv länder i Europa. I rollen som redovisningsekonom är du en del av affärsområdet Corporate Finance's ekonomifunktion, som idag består av tre personer där ni tillsammans hanterar redovisningen för flera av Catellakoncernens bolag i Sverige. Du rapporterar till gruppledaren och din arbetsplats är på Catellas trivsamma kontor centralt vid Stureplan.

Ansvarsområden
  • Delaktig i arbetet med flera av koncernens bolag
  • Löpande redovisning, avstämningar av balanskonton och koncernmellanhavanden, periodiseringar och reserveringar
  • Månads- och årsbokslut, årsredovisningar och inkomstdeklarationer
  • Ansvar för skatt- och momsredovisning samt kvartalsvisa skatteberäkningar
  • Delta i budget och prognosarbete, analys av resultatutfall i jämförelse med budget
  • Månatlig och kvartalsvis koncernrapportering
  • Kontakt med outsourcingfirma av löner, hantering av anställningsavtal, rapportering Fora, upprättande av interna låneavtal
  • Kontakt med revisorer, myndigheter, och ansvar för redovisning av statistik till SCB m.fl
  • Upprättande av rutinbeskrivningar/processer


Kvalifikationer och erfarenhet

För att passa i denna roll har du en civilekonomexamen eller motsvarande och cirka fem års erfarenhet från liknande arbete. Du är van vid att arbeta självständigt med hela bokslutsprocessen och känner dig trygg i dina redovisningskunskaper. Har du grundläggande kompetens inom koncernredovisning och rapportering är det meriterande. Vi förutsätter goda kunskaper i Excel. Koncernspråket är engelska där du känner dig bekväm i både tal och skrift. Catella arbetar bla i Iscala och Aaro.

Personliga egenskaper

Som person är du ansvarstagande och självständig, du har ett metodisk och systematiskt arbetssätt och förmåga att prioritera och att arbeta mot deadlines. Du är kommunikativ och trivs med många interna kontaktytor. Vidare är du en pålitlig och noggrann medarbetare som trivs med att arbeta i team.

Vad kan Catella erbjuda dig?

Vi är ett kunskapsföretag och våra medarbetare är vår i särklass viktigaste resurs. För att nå långsiktig framgång måste vi attrahera och behålla nyckelmedarbetare. Därför är det viktigt att främja en stimulerande arbetsmiljö där medarbetarna både kan utvecklas och bidra till Catellas framgång. Målet är att Catella ska vara den mest attraktiva arbetsgivaren inom fastighet och finans.

Placeringsort: Stockholm

Om Catella

Catella är en finansiell rådgivare och kapitalförvaltare med djup kunskap inom fastigheter, räntor och aktier. Koncernen har en ledande position inom fastighetssektorn och en stark lokal närvaro i Europa med 565 anställda i tolv länder. Verksamheten bedrivs inom verksamhetsgrenarna Corporate Finance och Asset Management and Banking. Inom Corporate Finance erbjuder Catella transaktionsrådgivning och kapitalmarknadsrelaterade tjänster inom fastighetssektorn. Rådgivningen sker på uppdrag av fastighetsbolag, finansiella institutioner, pensionsförvaltare, fastighetsfonder och andra ägare av fastigheter. Verksamheten bedrivs i Baltikum, Danmark, Finland, Frankrike, Spanien, Sverige och Tyskland. Läs mer om oss på www.catella.com

I denna rekryteringsprocess samarbetar Catella med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Erna Stamming på 070- 750 22 76 eller koordinator Annika Andersson på 070-420 94 10.

Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Välkommen med din ansökan!
Jobbfakta
Ort
Stockholms stad
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Redovisningsekonom
Publicerad

32 dagar sedan

Sista ansökningsdag

19 nov

Om företaget