Erfaren projektingenjör till komplext vägprojekt

Om jobbet

Har du ett stort intresse av bygg- och anläggningsbranschen och en vana att arbeta administrativt i projekt? Har du dessutom en ambition att i framtiden bli projektledare och beskrivs som en tillitsfull person med ordning och reda, då ska du ta chansen att söka den breda rollen som projektingenjör hos Trafikverket. Och du, behovet är omgående, så vänta inte med att skicka in din ansökan!

Information om uppdraget

Academic Work söker för Trafikverkets räkning en driven och självgående projektingenjör till deras verksamhetsområde Investering. Som projektingenjör i detta konsultuppdrag kommer din huvudsakliga sysselsättning vara att biträda en erfaren projektledare i hans arbete med ett vägprojekt utmed väg 222, trafikplats Kvarnholmen och trafikplats Skvaltan.

Trafikverket garanterar dig en utvecklande miljö med högt tempo och mycket eget ansvar. Det kommer vara stort fokus på din kompetensutveckling då du i samband med din anställning också startar ett unikt utbildningsprogram som Academic Work tagit fram i samråd med Trafikverket. Du kommer alltså varva ditt arbete på Trafikverket med ett skräddarsytt kompetenspaket innehållandes allt från utbildningsmoment inom projektledning till presentationsteknik och målsättningsworkshops.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Trafikverkets önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic
Work

Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Trafikverket. Trafikverkets intention är att du på sikt ska kunna bli anställd direkt hos dem, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Som projektingenjör kommer du stötta en projektledare i alla förekommande projektledaruppgifter så att de genomförs och dokumenteras korrekt.

Arbetsuppgifter

Du kommer till exempel att:
 • Biträda projektledaren med projektuppföljning avseende tid, kostnad, riskhantering, kvalitet, säkerhet, arbetsmiljö och miljö
 • Kontinuerligt följa upp tidplaner, nedlagda kostnader och gjorda beställningar, samt prognostisera slutkostnader
 • Hantera projektens fakturaflöden och ansvara för att administrera projekten i projektsystemet
 • Vara insatt i kontraktsinnehållet för konsultuppdrag och entreprenader
 • Medverka vid kontakter med myndigheter, projektörer och fastighetsägare
 • Föra protokoll på interna möten
En gemensam nämnare för allt du gör är att det är du själv som ansvarar för att dina arbetsuppgifter genomförs. Men givetvis finns många erfarna kollegor att bolla med, där du och projektledaren kommer att utgöra ett viktigt team för att driva vägprojektet framåt.

Utvecklingsmöjligheter:

Tjänsten som projektingenjör ger dig en unik start på karriären och alla möjligheter att utvecklas till en nyckelperson i en rikstäckande organisation, där du på sikt har möjligheten att växa in i en roll som projektledare. Detta genom vårt skräddarsydda utbildningsprogram, i kombination med ett nära samarbete med vägprojektets projektledare.

Vi söker dig som
 • Är utbildad civilingenjör eller högskoleingenjör alternativt har annan relevant utbildning
 • Har ca 1 års erfarenhet av att arbeta i ett bygg-och anläggningsprojekt, gärna inom planering och projekteringsfasen
 • Har B-körkort
 • Behärskar svenska språket flytande i både tal och skrift
Som person är du beredd att anta en personlig utmaning och att utvecklas med organisationen och projektet du medverkar i. Eftersom du kommer ingå i en projektgrupp, där ditt samarbete med projektledaren är avgörande för projektets framgång, är det viktigt att du är en lagspelare som skapar tillit, förtroende och trivs med en öppen dialog. Då rollen även innefattar mycket administration, behöver du ha ett starkt ordningssinne och en förmåga att hålla fokus genom att hålla ordning, reda och struktur. Andra faktorer som vi värdesätter högt är ditt lösningsorienterade synsätt, din förmåga att självständigt driva på processer samt din fallenhet att se helheten i det arbete du gör. Du vet hur du ska arbeta proaktivt, du vågar ta egna initiativ och har ett arbetssätt som beskrivs som metodiskt och noggrant.
 • Start: Oktober/november
 • Omfattning: Heltid, tillsvidare
 • Placering: Solna
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stw02@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail.
 • Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet.
 • Vårt erbjudande till dig som heltidskonsult hos Academic Work inkluderar utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef också rabatter och erbjudanden genom vår konsultportal. Läs mer om vårt erbjudande här
SKYDD FÖR DIN PERSONLIGA INTEGRITET
När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Jobbfakta
Ort
Solna
Anställning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör
Underkategori
Ingenjör
Publicerad

23 dagar sedan

Sista ansökningsdag

12 dec

Om företaget

Trafikverket är en ledande aktör kring långsiktig planering av transportsystem och ansvarar för väg- och järnvägstrafik samt luft- och sjöfart. Trafikverket fokuserar på samhällsutveckling med målet att dagligen utveckla och förvalta smart infrastruktur för att underlätta framkomligheten i Sverige. Specifikt kommer du vara placerad på verksamhetsområdet Investering. Investering är ett av Trafikverkets fem verksamhetsområden och de ansvarar för ca 2000 investeringsprojekt för både väg och järnväg. Investering har drygt 700 medarbetare i hela landet och omsätter cirka 15 miljarder kronor per år.

Academic Work Fotbollslandslaget - 1# The Office

Dagens talanger är framtidens stjärnor, både på jobbet och på fotbollsplanen. Här tränar U20-landslaget inför VM. På vårt kontor.