Erfaren och intersserad teknisk dokumentatör till Tacton

Om jobbet

Tjänsten passar dig som har 2-4 års erfarenhet av att arbeta med dokumentation och ser detta som en långsiktig möjlighet att få utvecklas på ett innovativt och varmt bolag där man värnar om sina anställda. Du kommer arbeta på deras kontor mitt i centrala Stockholm. Sök omgående!

Information om uppdraget

Academic Work söker för Tactons räkning en erfaren och självgående technical writer med 2-4 års erfarenhet inom området.
Personen som idag innehar denna roll har sökt sig vidare till nya utmaningar, varför de nu söker någon omgående. Har du möjlighet att per omgående tillträda till rollen kommer du således få möjlighet till en gedigen överlämning.
Tjänsten sträcker sig ett par månader framåt med goda möjligheter till förlängning och för rätt person även överrekrytering.
Avdelningen består idag av 22 personer vilka jobbar med samtliga av deras produkter. Du kommer att få stöttning och hjälp av utvecklare och produktchefer, från avdelningen, i att skapa manualerna.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Tactons önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic
Work

Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Tacton. Tactons intention är att du på sikt ska kunna bli anställd direkt hos dem, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

Som Technical writer kommer du arbeta med att skriva tekniska manualer på engelska till deras produkter. Du kommer få lära dig Tactons samtliga produkter för att skapa dig en förståelse för hur dem fungerar och därefter utgå ifrån den informationen när du skriver manualerna.

Du kommer till exempel att skriva manualer till:
 • Hur man konfigurerar Tactons webbaserade verktyg
 • Interna och externa användare
 • Tekniskt avancerade säljstöd
Vi söker dig som
 • Har 2-4 års erfarenhet av att arbeta som teknisk dokumentatör
 • Har erfarenhet av att arbeta med affärssystem
 • Obehindrat kan uttrycka dig i engelska i såväl tal som skrift
 • Har ett tekniskt intresse samt en förståelse
Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta som teknisk dokumentatör sedan tidigare och om du har relevant examen exempelvis civil- eller högskoleingenjör eller inom språk. Även intressant om du arbetat som tolk eller översättare.

Som person är du noggrann då du utgör en stor del i utvecklandet av manualer till olika tekniska lösningar. Du bör vara självgående och intitiativtagande då du själv får lägga upp ditt eget arbetssätt. Du bör inte ha några problem att arbeta strukturerat då arbetet innebär kommunikation med flera kontaktytor.

Övrig information
 • Start: Omgående
 • Omfattning: Heltid, kontorstider
 • Placering: Centrala Stockholm
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stw03@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar, hör gärna av dig där!
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet.

* Vårt erbjudande till dig som heltidskonsult hos Academic Work inkluderar utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef också rabatter och erbjudanden genom vår konsultportal. Läs mer om vårt erbjudande här
(Ta bort för arbetaruppdrag)

Skydd för din personliga integritet
När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Jobbfakta
Publicerad

39 dagar sedan

Sista ansökningsdag

27 dec

Om företaget

Tacton