Enhetschef Energi & Installation

SISAB · Teknik & Ingenjör · 12 dec

Om jobbet

Skolfastigheter i Stockholm AB (SISAB) är ett kommunalt bolag som äger och förvaltar merparten av Stockholms förskolor, grundskolor och gymnasieskolor. Som medarbetare på SISAB blir du en del av ett team vars målsättning är att erbjuda sunda, trevliga och ändamålsenliga utbildningsmiljöer. Tillsammans skapar vi rum där kunskap växer.

Det här är energi- och insallationsenheten

Energi- och installationsenheten ansvarar för SISABs avtal gällande elkraft, fjärrvärme och vatten samt ett antal service- och ramavtal på installationssidan. Enheten ansvarar även för SISABs system för säkerhet, hiss, styr och övervakning samt tekniska nätverk och energistatistik.

Enheten ingår i driftavdelningen, som ansvarar för samtliga installations- och energisystem, markskötsel och kundtjänst. I vårt fastighetsbestånd har vi byggnader som uppfördes så tidigt som 1774 och så sent som 2016. Vi har i dag ca 7 000 tekniska system och en markskötselyta som motsvarar 405 fullstora internationella fotbollsplaner.

En dag på jobbet

Med utgångpunkt från våra trevliga lokaler i centrala Liljeholmen har du huvudansvar för SISAB:s energi- och installationssystem, där du leder, samordnar och utvecklar enhetens verksamhet utifrån ett affärsmässigt perspektiv. Det innebär att du:
  • driver och projektleder övergripande frågor inom energi- och installationsenheten
  • svarar för budget, prognos och uppföljning av enhetens ekonomi, effektivitet, produktivitet och kvalitetsmål
  • ansvarar för utveckling, bevakning och uppföljning av avtal tillser att företagets policyer och rutiner efterlevs
  • leder plan- och strategiarbeten inom enheten
På enheten arbetar sju andra kollegor som du har personalansvar för. Förutom att motivera, stötta och driva gruppen att nå de uppsatta målen innebär det även att du ansvarar för arbetsmiljöfrågor, utvecklingssamtal, lönesamtal och rekrytering.

Din profil

Vår organisation bygger på samverkan mellan förtroendevalda, chefer och medarbetare. I denna samverkan är det nödvändigt med uppriktighet och förmåga att lyssna, men det är också viktigt med saklighet, målmedvetenhet och lojalitet gentemot beslut. Inom SISAB håller vi vad vi lovar och visar tydligt vilket ansvar vi tar och kan ta. Vi samarbetar och behandlar alltid kunder, leverantörer och kollegor prestigelöst och med respekt. I din roll som chef för energi- och installationsenheten ställer det extra krav på förmågan att visa omtanke och att kunna ge stöd till dem du har personalansvar för. Vi söker därför dig som har erfarenhet av, och en passion för, att leda och engagera andra.

Vidare ser vi helst att du, som lägst, är utbildad högskoleingenjör och att du har arbetat i minst åtta år med förvaltning, projektledning eller drift- och energifrågor inom fastighetsbranschen. Du har minst 3 års ledarskapserfarenhet och har tidigare arbetat strategiskt med energi- och driftoptimering.

Som person är du lyhörd, analytisk och lösningsorienterad. Du räds inte för att fatta beslut som är obekväma och tycker om att driva förändringsarbeten. Du besitter en social förmåga som hjälper dig att skapa goda interna och externa relationer och har inga problem med att växla mellan komplexa uppgifter och handfasta operativa frågor.

Ditt nästa steg

Vill du veta mer är du välkommen att kontakta Niklas Dalgrip, Driftchef, tfn 08-508 460 82 eller Marie Langheden, personalspecialist, tfn 08 508 461 36. Du söker tjänsten genom att klicka på Ansök-knappen nedan.

Vi arbetar löpande med urval och ser därför fram emot din ansökan så snart som möjligt.

Det här är SISAB
SISAB, Skolfastigheter i Stockholm AB, är ett kommunalt bolag inom koncernen Stockholms stadshus AB. Bolaget omsätter cirka 2 miljarder kronor och äger 590 förskolor, grundskolor och gymnasier i Stockholm, från Kista i norr till Farsta i söder. Totalt äger och förvaltar SISAB 1,8 miljoner kvadratmeter, där fler än 125 000 människor vistas dagligen.

Som ett av landets största fastighetsbolag har vi mycket att vara stolta över. För att ge barn och ungdomar bästa möjliga start i livet äger, förvaltar och utvecklar vi Stockholms skolor och förskolor. Med hållbarhet och smarta lösningar i trygga och inspirerande utbildningsmiljöer bidrar vi till att forma framtidens Stockholm. Läs mer om oss på www.sisab.se.
Jobbfakta
Publicerad

16 dagar sedan

Sista ansökningsdag

12 dec

Om företaget