Enhetschef, familjeenheten

Om jobbet

Individ- och familjeomsorgen ingår som en avdelning inom Social omsorg. Inom avdelningen finns fem enheter; familjeenheten, ekonomi- och mottagningsenheten, enheten för ensamkommande barn, missbruksenheten, utförarenheten och ett HVB-hem. På hela avdelningen är vi ca 130 medarbetare.

Familjeenheten har varit en stor enhet, nu delar vi den till två enheter och söker dig som vill bli chef för den del av enheten som arbetar med familjehemsvård/familjerätt och uppföljning av insatser

Arbetsuppgifter
Som enhetschef för familjeenheten är du nyckelpersonen som tillsammans med dina medarbetare utvecklar arbetet inom områdena familjerätt, familjehemsvård och uppföljning av beviljade insatser.

Du ansvarar du för verksamhetsutveckling, personal, arbetsmiljö, budget och kvalitetsuppföljning. Du främjar delaktighet, arbetsglädje, utveckling och ett gott arbetsklimat. Tillsammans med övriga enhetschefer ingår du i IFOs ledningsgrupp.

Här möter du kompetenta medarbetare, många med flerårig erfarenhet som handläggare. I och med att gruppen består av befintliga medarbetare i en ny konstellation blir du som ledare en viktig kugge för att skapa enhetliga arbetssätt och skapa goda flöden och laganda inom gruppen.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en socionomexamen. Du ska vara väl förtrogen med socialtjänstlagen och förvaltningslagen. Du har erfarenhet av ledarskap i yrkeslivet inom området sociala frågor. Vi ser det som viktigt att du har erfarenhet av myndighetsutövning.

Du är en tydlig person med god kommunikativ förmåga. Du skapar lagkänsla och tydliggör mål och målsättningar för din medarbetargrupp. Du driver gärna förbättringsarbete - fångar upp eller kommer själv med goda lösningsförslag och ser till att omsätta dem i praktiken.

Annat viktigt att veta
Täby kommun erbjuder ett antal förmåner, bl a i form av friskvårdsbidrag, friskvårdstimme samt löneväxling till pension. Vi har även ett uppskattat personalstöd som innebär att du får fem fria samtal med jurist/ekonom/psykolog per medarbetare, år och ämne.

Tjänsten är en tillsvidareanställning, heltid med ett fyraårigt chefsförordnande.

Din ansökan vill vi ha senast den 30 oktober 2016

Har du frågor kan du kontakta:
Kotte Wennberg, avdelningschef, 08-55 55 91 82 alt 076-643 91 82 eller
Anna-Karin Moazzzami, rekryteringskonsult, 018-100 112

Fackliga kontaktpersoner:
Louise Pramlid, SSR, 08-55 55 94 58 alt louise.pramlid@taby.se
Malin Jändel, Vision, 08-55 55 9425 alt malin.jandel@taby.se
Jobbfakta
Ort
Täby
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Organisation & ledning
Offentlig Förvaltning
Underkategori
Chefsbefattningar
Publicerad

17 dagar sedan

Sista ansökningsdag

30 okt

Om företaget

Täby är en av Sveriges mest attraktiva kommuner med närhet till både arbetsplatser, grönområden och skärgård. Täby ligger strategiskt placerat strax norr om Stockholm och har ca 68 000 invånare. Kommunen ser ljust på framtiden och bygger därför fler bostäder, välkomnar fler företag och satsar på förbättrad service med stor valfrihet. Täby - att växa med.