Engagerad studie- och yrkesvägledare sökes för konsultuppdrag

Om jobbet

Dina arbetsuppgifter

Vi söker vi dig som vill vara med och bygga ett härligt team av kvalificerad skolpersonal! För kunds räkning söker vi nu en behörig och erfaren studie- och yrkesvägledare på 75%-100% beroende på din bakgrund och vilka arbetsuppgifter som blir aktuella. Man skulle även kunna kombinera detta uppdrag med andra uppdrag utifrån behov och efterfrågan.

Som studie-och yrkesvägledare kommer du att visa på möjliga vägar för gymnasieelever genom utbildning och arbetsliv. Du kommer att vägleda elever i individuella samtal i deras stöd och matchningsprocess. Du kommer att vara SYV för skolans introduktionsprogram: individuellt alternativ, preparandutbildning och språkintroduktion. IM omfattar ca 140 elever och språkintroduktion är det största programmet med ca 120 elever.

Arbetsuppgifterna är sedvanliga studievägledaruppgifter som är riktade mot introduktionsprogram: Vägledning, information, antagning och utslussning, individuella studieplaner och elevhälsoarbete. Du kommer att arbeta en hel del med antagning - förarbete, bedömningar, utreda pedagoisk bakgrund, hålla i inskrivningsintervjuer, skriva in eleverna rent adinistrativt mm. Du ska hålla samtal enskilt och i grupp, i vissa fall genomgångar i helklass. Du kommer att arbeta i det elevadministrativa systemet Schoolsoft.

Detta är ett konsultuppdrag där du blir anställd av Clockwork Skolbemanning och uthyrd till kund i Nacka under vårterminen 2017. Goda möjligheter finns till ytterligare uppdrag.

Vi betalar bra löner, har en bra gemenskap och andra förmåner som förenklar ditt arbete. Som studie-och yrkesvägledare på Clockwork Skolbemanning har du möjlighet att utvidga ditt nätverk och få erfarenhet från flera skolor och orter.

Din profil

Vi söker Dig som trivs i skolans ombytliga miljöer och har ett förhållningssätt där allt är möjligt. Du är väl förtrogen med hur samhälle, arbetsliv och utbildning organiseras. Du har god insikt om människors karriärsmönster. Du som studie och yrkesvägledare känner dig trygg med att hjälpa till att hantera frågor och funderingar kring val av utbildning, yrke och karriär. Du är självklart välplanerad och strukturerad som person och har lätt att möta människor med olika förutsättningar och bakgrunder.

Varmt välkommen med din ansökan, vi intervjuar löpande.

För mer information är du välkommen att kontakta Bodil Henrikson på tfn: 073-351 27 40.
Ansök så snart som möjligt via www.clockworkpersonal.se

Ttitta gärna in på www.facebook.com/skolbemanning samt www.pedagogjobb.nu
Jobbfakta
Ort
Stockholms stad
Anställning
Heltid
Projekt- / Visstidsanställd
Yrkesområde
Utbildning
Underkategori
Lärare
Kontakt

Ring Bodil Henrikson, 073-351 27 40

Publicerad

10 dagar sedan

Sista ansökningsdag

16 dec

Om företaget

Clockwork Skolbemanning finns till för dig som vill arbeta i skolans värld, från förskola till vuxenutbildning. Vi bistår skolor med bemanning och rekrytering av lärare och övrig skolpersonal, från förskola till vuxenutbildning. Ambitionen är att fylla personalbehovet utan att skolorna själva ska behöva ägna timmar åt administrativt arbete. Vidare vill vi komplettera den befintliga personalstyrkan med allt från lärare, elevhälsa, resurspedagoger till rektorer/rektorstöd samt handledning vid komplexa elevärenden. Allt för att du och dina kollegor faktiskt ska få mer tid till det som är viktigt - att vara elevernas främsta resurs för inlärning. Vi är ett auktoriserat och ISO-certifierat bolag med kollektivavtal för lärare och annan skolpersonal. Läs mer om oss på www.clockworkpersonal.se