Eldesigner till spännande roll på Munters!

Om jobbet

Är du en färdigutbildad högskole- eller civilingenjör med inriktning mot elkonstruktion, automation eller motsvarande? Munters expanderar sin automationsavdelning och har möjlighet att anpassa arbetsuppgifterna efter erfarenhet och kunskap!

Information om uppdraget

Academic Work söker för Munters räkning en eldesigner för att stärka upp teamet i Kista. Ta chansen att arbeta som eldesigner hos Munters där stort fokus ligger på din egen utveckling och där du kommer ha tät kontakt med olika delar inom företaget och vara involverad i såväl R&D som globalt ute hos kund. Du kommer att ingå i ett team bestående av 17 personer som alla arbetar inom olika kompetensområden. Munters är ett globalt företag så dina kontaktytor kommer att vara spridda i en stor del av världen vilket ställer krav på flexibilitet på arbetstider och tillgänglighet. Arbetet kommer att innebära en del resor för samarbete med andra funktioner inom Munters.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Munters önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic
Work.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Munters.

Arbetsuppgifter

Som eldesigner hos Munters kommer du arbeta mycket operativt, ha tät kontakt med olika produktområden inom företaget där du supportar kunder och interna kollegor med kunnande och utveckling av automationslösningar. Du kommer bland annat arbeta nära serviceorganisationen med att supportera vid installation av system, guida och stötta vid felsökning. På sikt kommer du även kunna stötta säljorganisationen med att diskutera fram systemlösningar, fånga upp behov från kunder och agera teknisk expert för att hitta dem bästa lösningarna för våra kunder.

Du kommer till exempel att:
 • Designa och implementera nya funktioner för att kundanpassa och effektivisera utvecklingen på Munters
 • Verifiera och dokumentera
 • Uppdatera och underhålla elunderlag i Munters konfigurationsverktyg
 • Driftsätta nya applikationer
 • Informera och utbilda Munters produktionspersonal om ändringar och nya funktioner
Tjänsten passar dig som vill förstå hela utvecklingsprocessen, agera expert och bli riktigt bra på det du gör på ett tekniktungt företag!

Vi söker dig som

Vi söker dig som
 • Har en utbildning inom elkonstruktion alternativt automation
 • Har 3-5 års bred erfarenhet av elkonstruktion till maskiner
 • Har erfarenhet av att arbeta med kablage, el-scheman och komponentnivå
 • Innehar goda kunskaper i svenska och engelska då båda språken används i den dagliga verksamheten
Det är meriterande om du...
 • Har goda kunskaper i E-plan
 • Har goda erfarenheter i PLC (från skolan eller arbetet)
 • Har kunskaper inom programmering
Som person är du utåtriktad trivs med att ha ett brett kontaktnät i din vardag och stötta andra i tekniska utmaningar.
Vi letar efter en person som är orädd för att ta vidare ärenden om det uppstår problem och ihärdig i att lösa dem. När du är varm i kläderna ser vi att du kommer in till jobbet på morgonen och skapar en tydlig struktur hur du lägger upp dagen och hur du prioriterar din tid bäst. Självklart drivs du av det tekniska, att hitta nya innovativa lösningar och att utvecklas som ingenjör på alla sätt.

Övrig information

Start: Omgående

Omfattning: Heltid, tillsvidare

Placering: Kista, Stockholm

Kontaktuppgifter: Rekryteringskonsult, Mathilde Wendt, 070-1619528

Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på sts02@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!

Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet. Hos oss kan du arbeta som uthyrd konsult på specifika kunduppdrag eller bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet. Läs mer på www.academicwork.se.

SKYDD FÖR DEN PERSONLIGA INTEGRITETEN När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Jobbfakta
Publicerad

26 dagar sedan

Sista ansökningsdag

13 jan

Om företaget

Munters är en världsledande leverantör av energieffektiva lösningar för luftbehandling. Genom innovativ teknik skapar Munters experter ett perfekt klimat för kunder i de flesta branscher. Deras största kunder finns bland livsmedelsföretag, läkemedelsbolag och datacenter. Munters har varit banbrytande inom området luftmiljö sedan företaget grundades 1955. Idag sker tillverkning och försäljning i 30 länder av våra 2 700 medarbetare. Munters ägs av Nordic Capital Fund VII och har drygt fyra miljarder kronor i omsättning.