Ekonomichef till interimsuppdrag hos ett försäkringsbolag

SJR AB · Ekonomi · 28 dec

Om jobbet

Vår kund som är ett försäkringsbolag söker nu en ekonomichef till sitt huvudkontor i centrala Stockholm. Det är ett interimsuppdrag med start i januari som beräknas pågå ca 6 månader initialt.

Behovet är en ekonomichef som kommer att rapportera direkt till VD. Rollen innebär personalansvar för en grupp med 7 personer. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att bestå av ansvar för koncernens månads och årsbokslut, budget- och prognosarbete, intern, extern och legal rapportering.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
  • Övergripande ansvar för månads- och årsbokslut inklusive upprättande av årsredovisning och koncernredovisning
  • Hantering av skatter och upprättande av bolagsdeklarationer
  • Likvidhantering
  • Budget- och prognoshantering
  • Ansvar för att både intern, extern och legal rapportering samt efterlevnad av de lagar och redovisningsprinciper som föreligger
  • Då tjänsten innehåller både strategiskt och operativt arbete krävs det att du har förmåga att växla mellan helheten och detaljer.
Du har flera års erfarenhet av en liknande roll. Eftersom uppdraget innehåller både strategiskt och operativt arbete krävs det att du har förmåga att växla mellan helheten och detaljer. Du har en coachande ledarstil och trivs med att ha personalansvar Det är meriterande med erfarenhet av Solvens II och erfarenhet från försäkringsbranschen är önskvärt. Mycket goda kunskaper i Excel är ett krav.

Som person är du positiv, initiativtagande och nytänkande. Du är prestigelös i ditt arbete med ett positivt synsätt.

Din ansökan
Har du frågor eller funderingar är du varmt välkommen att kontakta Charlotte Österlind på 08-407 55 06. Urval och intervjuer sker löpande.

Konsult hos SJR
Du drivs av att utvecklas och inspireras av nya utmaningar och miljöer. Du har en förmåga och känsla för att verka i olika verksamheter och grupper. Vi arbetar i nära samarbete med dig och är lyhörda för dina önskade utmaningar. Tillsammans med vårt goda renommé och varumärke samt med våra framgångsrika kunder kan vi matcha rätt uppdrag för dig och stödja dig i din önskade karriär.


Som konsult har du nära kontakt med din personliga konsultchef och SJR anordnar regelbundet konsultträffar där du möter dina arbetskollegor som arbetar på andra uppdrag.
Jobbfakta
Kontakt

Ring Charlotte Österlind, 08-4075506

Publicerad

1 dagar sedan

Sista ansökningsdag

28 dec

Om företaget

SJR in Scandinavia (SJR) är ett av Sveriges ledande rekryterings- och konsultföretag med inriktning mot Ekonomi och Bank & Finans. Sedan 1993 har SJR byggt upp ett brett kontaktnät i näringslivet inom denna sektor. Personlig service och kvalitet är utmärkande för SJR. Vi är idag ca 200 anställda och har kontor i Stockholm, Malmö och Göteborg. Vår främsta resurs är vår personal och vår vision är att vara förstahandsvalet för ekonomer som vill byta arbete och för företag som behöver personalresurser inom Ekonomi och Bank & Finans. SJR är noterat på First North-listan. Vi hjälper våra kunder att tillsätta tjänster på chef-, specialist- och assistentnivå. SJR arbetar med uppdrag till privata näringslivet, myndigheter och statliga bolag.