Ekonomichef med controllerfokus till Medborgarskolan Stockholmsregionen

Om jobbet

Är du en person som har lätt för att sätta sig in i affären och tycker om att arbeta tillsammans med andra för att uppnå resultat? Vi söker nu affärsorienterad och strukturerad ekonomichef till Medborgarskolan Stockholmsregionen. Som ekonomichef kommer du att ansvara för den löpande uppföljning, rapportering och analys samt utveckla ekonomiprocesser och vara en del av Medborgarskolans framtida utveckling. Ekonomichefen är en av två medarbetare i vårt eget ekonomiteam och medlem i regionens ledningsgrupp. Du har en bred kontaktyta bestående av regionens ledning samt ca 25 chefer med budgetansvar. Du deltar också i Medborgarskolans controllernätverk med 7 andra regioner och förbundscontroller.

Ansvarsområden som ekonomichef

 • Leda ekonomiarbetet
 • Rapportering inom organisationen och till styrelse
 • Löpande analyser över verksamhetens ekonomiska utveckling
 • Ansvarar för processerna i bokslut, budget och prognos
 • Utveckla ekonomiprocesserna i hela regionen
 • Agera beställare mot Medborgaskolans centrala redovisningscentral
 • Upprättande av årsredovisningar
 • Personalansvar för en controller
 • Hantera likviditetsprognoser, likviditetsöverskott och behov av finansiering
 • Relation till bank och andra samarbetspartners
Kvalifikationer och erfarenhet

Vi söker dig med universitetsutbildning inom ekonomiområdet samt minst 5 års erfarenhet från roller som controller eller ekonomichef i motsvarande storlek av organisation. Du har mycket goda kunskaper inom Excel och erfarenhet av att arbeta i olika affärssystem. Vidare kommunicerar du obehindrat på svenska och engelska i tal och skrift. Det är meriterande om du tidigare har arbetat med ekonomifrågor i skolmiljö.

Personliga egenskaper

Du drivs av affärsmässighet och att skapa resultat samtidigt som du värdesätter att det är en ideell förening där överskott kan återinvesteras i verksamheten, och som har tydliga värderingar som utgångpunkt. Du trivs i en analytisk roll och att tillsammans med laget uppnå framgång. Du är pedagogisk och strukturerad i ditt ledarskap och drivs av att arbeta i en organisation med ett stort nätverk. Du är noggrann och strukturerad med intresse för utveckling.

Placeringsort: Stockholm

Medborgarskolan Stockholmsregionen erbjuder:
 • En roll för dig som vill utveckla dig i en helhet och vill vara med och forma en viktig del i människors framtid.
 • Möjlighet att växa in i en roll med helhetsansvar


Om Medborgarskolan Stockholmsregionen

Medborgarskolan Stockholmsregionen är en ideell förening som förutom traditionell folkbildning även bedriver förskola, grundskola, gymnasier, eftergymnasiala utbildningar, yrkesutbildningar, samt företagsutbildningar. Vår verksamhet bedrivs i Stockholm under flera egna varumärken. Förutom Medborgarskolan ingår Kulturama, Stockholms Tillskärarakademi och Stockholms Tillskärarakademis Gymnasium samt Påhlmans Handelsinstitut och Påhlmans Gymnasium. Läs med om Medborgarskolan Stockholms verksamheter på www.medborgarskolan.se/stockholmsregionen

I denna rekryteringsprocess samarbetar Medborgarskolan med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Magnus Åberg på 070-981 77 51. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 11 december 2016.

Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Välkommen med din ansökan!

Accounting manager, Chief accountant, Financial accountant, Accounting specialist, Financial controller, Financial consultant, Business controller, Senior business controller, Group controller, Heaf of Finance, Financial manager, Financial director, redovisningsspecialist, senior redovisningsekonom, bolagsekonom, ekonomiansvarig, ekonomichef, ekonomiansvarig, CFO
Jobbfakta
Publicerad

4 dagar sedan

Sista ansökningsdag

29 jan

Om företaget