Ekonomiassistent till administrativa avdelningen

PTS · Ekonomi · 9 jan

Om jobbet

Har du ett sinne för siffror och tycker det är viktigt att saker och ting blir rätt? Vill du dessutom ha en möjlighet att lära dig ekonomihantering från grunden och tillgodose dig värdefull erfarenhet? Då kan du vara den ekonomiassistent som vi behöver!

Vem söker vi?

Vi söker dig med:
  • eftergymnasial utbildning med ekonomisk inriktning, eller likvärdiga kunskaper förvärvade på annat sätt.
  • goda kunskaper och färdigheter i MS-Officepaketet
  • lätt för att uttrycka dig i tal och skrift på svenska.
Meriterande är erfarenhet av liknande ekonomirelaterade uppgifter som nedan beskrivs och kunskaper i Agresso.

Som person är du serviceinriktad och kommunikativ, vilket gör att du har lätt att ta kontakt med personer både internt och externt. Du tycker det är viktigt med struktur och du värdesätter noggrannhet. Vidare är du en lagspelare och har en god samarbetsförmåga och du har en positiv grundsyn på saker och ting.

Vilka är arbetsuppgifterna?

Som ekonomiassistent kommer du vara en viktig del i verksamhetens dagliga ekonomiarbete där du arbetar med våra betalningsflöden vilket innebär fakturering, bokföring, utredning och avstämning av inkommande och utgående betalningar.

Ekonomienheten arbetar också med en del pågående förändringar vilket innebär att du kommer att vara en del i arbetet med att utveckla och dokumentera vår processer och rutiner.

Vad gör PTS?

Administrativa avdelningen har till uppgift att stödja PTS arbete och utveckling. Avdelningen består av fyra enheter; Upphandling, Ekonomi- och controlling, Fastighet- och dokumentation samt IT.

Tjänsten som controller tillhör ekonomi- och controllerenheten. Enheten ansvarar för planering och uppföljning samt för löpande redovisning vilket inkluderar in- och utbetalningar, sammanställning av månads- och årsbokslut samt årsredovisning. Enheten består idag av elva personer.

Myndigheten är blandfinansierad vilket betyder att redovisningen/uppföljningen hanterar anslag, avgifter, bidrag från regeringen, andra myndigheter och EU samt intäkter mot inkomsttitlar. PTS är dock en i huvudsak avgiftsfinansierad myndighet vilket ställer höga krav på effektivitet och noggrannhet vid beräkning av avgiftsuttag och intäktsanalys. Avgifterna är av olika slag och tas ut med stöd av olika lagar.

Den löpande fordringshanteringen inkluderar utskick av drygt 45 000 fakturor årligen, vilka främst genereras från två olika försystem. Enheten ansvarar för utskick av fakturor, bokföring av intäkter samt påminnelse- och inkassohantering. PTS använder redovisningssystemet Agressos kund- och logistikmoduler i arbetet. Faktureringen sker enligt fastslagen årlig plan och följs upp löpande. Det finns i dagsläget ett stort behov av att utveckla processen för kundfakturering.

Hur är det att jobba på PTS?

Vi är angelägna om att vara en av Sveriges bästa arbetsgivare där våra medarbetare mår bra och har förutsättningar att uppnå goda arbetsresultat. Vi satsar på intressanta och utvecklande arbetsuppgifter och tillgång till kompetensutveckling för alla. Friskvård är en del av arbetet och vi värdesätter en god balans mellan arbete och fritid. Vi på PTS vill gärna ta tillvara de kvalifikationer som jämn könsfördelning, samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Tjänsten är ett vikariat och placerad i Stockholm med start enligt överenskommelse, dock längst t.o.m. 2018-03-31 med möjlighet till förlängning.

Hur ansöker jag?

Välkommen med din ansökan till jobba@pts.se senast 30 november. Uppge diarienummer 16-10854 i ämnesraden.

För mer information kontakta HR-specialist Camilla Denijs på tel. 08-678 58 01 eller ekonomichef Thomas Yde på tel. 08-678 55 21.

För kontakt med våra lokala fackliga arbetstagarorganisationermaila till saco@pts.se eller st@pts.se
Jobbfakta
Ort
Stockholms stad
Anställning
Heltid
Vikariat
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Ekonomiassistent
Kontakt

Ring Camilla Denijs, 08-678 58 01

Publicerad

11 dagar sedan

Sista ansökningsdag

9 jan

Om företaget

PTS bevakar områdena elektronisk kommunikation och post. Med elektronisk kommunikation avses telefoni, internet och radio. PTS arbetar för långsiktig konsumentnytta, långsiktigt hållbar konkurrens, effektivt resursutnyttjande och säker kommunikation.