Ekonomiassistent på 75% till koncernen Swedmedia!

Academic Work · Ekonomi · 21 dec

Om jobbet

Är du utbildad ekonom och vill arbeta i en bred ekonomiassistentroll? Har du en positiv inställning, ett flexibelt förhållningssätt och trivs i en familjär miljö där man hjälps åt? Vi söker just nu en ekonomiassistent på 75% till koncernen Swedmedia som består av två dotterbolag; tidningen Dagen och bokförlaget Libris. Sök tjänsten redan idag då starten är omgående!

Information om uppdraget

Academic Work söker för koncernen Swedmedias räkning en ekonomiassistent på 75%. Koncernen består av två dotterbolag som du kommer att arbeta med, dessa är tidningen Dagen och bokförlaget Libris. Tidningen Dagen är en politiskt oberoende dagstidning på kristen grund som idag ges ut som papperstidning till ca 52 000 läsare och har över 70 000 unika besökare i veckan på webben. Bokförlaget Libris grundades på 50-talet och har en utgivning inom skönlitteratur och facklitteratur.

Till koncernens moderna kontor på Kungsholmen söker de nu en ekonomiassistent som kommer att avlasta deras redovisningschef i det dagliga arbetet. Tjänsten är på 75% vilket innebär att du kommer att arbeta mån-tors och ca 7,5h per dag.

Som medarbetare hos Swedmedia kommer du till en modern arbetsplats som kännetecknas av ett öppet klimat med mycket frihet under ansvar. Hos dem är det en självklarhet att hjälpa varandra och det finns en ödmjuk inställning inför att vi är olika och har olika synsätt.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Swedmedias önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic
Work. Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Swedmedia. Deras intention är att du på sikt ska kunna bli anställd direkt hos dem, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

Som ekonomiassistent kommer du arbeta med både kund- och leverantörsreskontra samt löneadministration. I arbetet med reskontran finns idag flera stödsystem vilket gör flödet enkelt och din uppgift är att ta emot och scanna in fakturor samt att sköta betalningar. Du kommer vidare att skapa fakturor, utifrån underlag som medarbetarna själva tagit fram, och skriva ut dessa.

Då tidningen Dagen har flera årsprenumeranter kommer du även att hantera dessa inbetalningar och bokföra dem på rätt sätt utifrån tre olika prenumerationssätt och momssatser.

Ytterligare exempel på arbetsuppgifter efter upplärning är att:

* Hantera lönekörningen samt redovisa alla löner för tre bolag.

Tjänsten passar dig som har en ekonomiutbildning i grunden och söker en långsiktig tjänst där du blir en del i ett härligt och positivt team. I samband med din start kommer du att få en introduktion av den nuvarande ekonomiassistenten samt deras löneadministratör.

Vi söker dig som

Vi söker dig som har en ekonomiutbildning i grunden och har arbetat ca 1-2 år som ekonomiassistent, antingen vid sidan av dina studier eller efter avklarad utbildning. För att vara rätt person för denna tjänst ser du långsiktigt på en anställning hos Swedmedia och det passar dig bra att arbeta på 75%.

Det är meriterande om du utöver erfarenhet inom ekonomi och redovisning även har kunskaper inom lön.

Som person är du positiv, ödmjuk och har ett stort engagemang i de uppgifter som du tar dig an. Du tar ansvar och har lätt för att anpassa dig utifrån situation och person samt uppgifters olika komplexitet. För att lyckas i rollen är du självklart noggrann och förstår vikten av att hålla uppsatta deadlines inom ekonomiarbetet.

Övrig information
  • Start: Omgående
  • Omfattning: 75%
  • Placering: Kungsholmen
Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på sts01@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar, hör gärna av dig där!

Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet.

* Vårt erbjudande till dig som heltidskonsult hos Academic Work inkluderar utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef också rabatter och erbjudanden genom vår konsultportal. Läs mer om vårt erbjudande här
Jobbfakta
Ort
Stockholms stad
Anställning
Deltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Publicerad

9 dagar sedan

Sista ansökningsdag

21 dec

Om företaget

Koncernen Swedmedia består av två dotterbolag; tidningen Dagen samt bokförlaget Libris. Hela koncernen med båda dotterbolagen sitter i gemensamma lokaler på Kungsholmen.