Ekonomiassistent inom leverantörskontra till Atlas Copco Industrial Technique

Academic Work · Ekonomi · 26 dec

Om jobbet

Har du jobbat några år, har en bred ekonomisk förståelse och trivs i en internationell miljö? Sök tjänsten som ekonomiassistent hos Atlas Copco idag!

Information om uppdraget

Academic Work söker för Atlas Copcos räkning en ekonomiassistent inom leverantörsreskontra.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Atlas Copcos önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work. Utvalda kandidater kommer intervjuas av HR och den rekryterande chefen direkt på Atlas Copcos kontor.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Atlas Copco.

Arbetsuppgifter

Till Atlas Copcos redovisningsgrupp söker vi nu förstärkning med en ekonomiassistent som har fokus på leverantörsreskontra. Gruppen består idag av 8 personer inklusive konsulter och man vill nu förstärka med ytterligare en tillsvidareroll. Du erbjuds en varierande roll där du på sikt kan skapa dig en förståelse för hela reskontraflödet och tillhörande bokföringsprocesser. Till en början kommer du få ta ett steg i taget för att komma in i rollen och arbetssättet på Atlas Copco men på sikt kommer du kunna axla fler och mer avancerade arbetsuppgifter.

I dina arbetsuppgifter ingår men limiteras inte följande:
 • Utredning och åtgärd av när fakturor är blockerade för betalning
 • Kreditfakturahantering
 • Momsrapportering
 • Uppläggning av nya leverantörer
 • Skapande av betalningsfiler
 • Periodisering av fakturor
 • Ansvar för att stänga fakturaperioden
 • Kontoavstämningar
För att lyckas i denna roll levererar du underlagen i tid och med god kvalité. Bokföring och betalning av fakturorna sker enligt tidplan och möjliggör en god grund för att resten av avdelningen ska kunna leverera månadsresultatet i tid.

Vi söker dig som

Har en universititets-, KY eller motsvarande utbildning inom ekonomi där du lärt dig bokföring och har skapat dig en bred ekonomisk förståelse.

Vi söker dig som har minst 3 års erfarenhet av ekonomirelaterade sysslor, gärna leverantörskontra. Det är mycket meriterande om du arbetat i SAP, Readsoft eller har erfarenhet av att redovisa kostnadsställen tidigare, men det är inget krav. Du är bekväm med Excel då det kommer att vara ett av dina främsta verktyg. Du bör klara av summaformler, referenser och gärna även att leta rad, filter och pivottabeller. Vidare talar och skriver du flytande svenska och engelska.

Som person är du resultatorienterad med tydligt fokus på kvalitet utan att effektiviteten minskar. Det är viktigt för dig att nå dina deadlines och att sätta upp delmål för att nå dem. Du är duktig på att nyttja din kunskap inom ditt område men också att dela med dig till kollegor. I rollen är det en framgångsfaktor att kunna analysera problem, ta in input, hitta nya vägar och göra en bedömning hur du ska ta dig vidare för att lösa problemet. Du behöver också vara en person som kommunicerar effektivt och du är proaktiv i ditt sätt förmedla information så att ditt budskap når fram i rätt tid. När du väl är varm i kläderna tror vi också att du är duktig på att sätta prio, både för dig själv och andra.

Övrig information
 • Start: Omgående med hänsyn till uppsägningstid
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Nacka, Stockholm
 • Kontaktuppgifter: Rekryteringskonsult Mathilde Wendt, mathilde.wendt@academicwork.se och +46 701 61 95 28.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på atlascopco@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet. Hos oss kan du arbeta som uthyrd konsult på specifika kunduppdrag eller bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet. Läs mer på www.academicwork.se.

Skydd för den personliga integriteten
När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Jobbfakta
Ort
Nacka
Anställning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Publicerad

37 dagar sedan

Sista ansökningsdag

26 dec

Om företaget

Atlas Copcos Industrial Technique business area provides industrial power tools, assembly systems, quality assurance products, software and services through a global network. It innovates for sustainable productivity for customers in the automotive and aerospace industries, industrial manufacturing and maintenance, and in vehicle service. Principal product development and manufacturing units are located in Sweden, France and Japan.

Atlas Copco is an industrial group with world-leading positions in compressors, expanders and air treatment systems, construction and mining equipment, power tools and assembly systems. With innovative products and services, Atlas Copco delivers solutions for sustainable productivity. The company was founded in 1873, is based in Stockholm, Sweden, and has a global reach spanning about 180 countries. In 2015, Atlas Copco had 43 000 employees and revenues of BSEK 102 (BEUR 10.9).