Ekonomiassistent / Treasury till stort bolag inom finanssektorn

Poolia Ekonomi AB · Ekonomi · 13 nov

Om jobbet

Är du nyexaminerad ekonom som tidigare arbetat extra inom administration eller ekonomi? Poolia Ekonomi söker nu en Ekonomiassistent/Treasury till ett stort börsnoterat bolag inom finanssektorn.

Denna tjänst är ett så kallat hyrköp vilket innebär att du under den första tiden kommer att vara konsult och uthyrd till företaget, men tanken är att rätt person sedan skall bli anställd hos kunden.

Urval och intervjuer sker löpande, så välkommen in med din ansökan redan idag!

Arbetsuppgifter
  • Sedvanliga arbetsuppgifter inom Back/Middle Office
  • Avstämning av samtliga av koncernens bankkonton samt ta fram prognos för koncernens likviditet två gånger per dag. Stämma av alla Treasury-relaterande affärer
  • Framtagande av kreditriskrapport för koncernen samt daglig NAV
  • Stämma av eventuell aktieaffärer
  • Betalningar för Treasury och andra processer
  • Ansvara för alla processer avseende leverantörsreskontran tillsammans med en annan medarbetare
  • Löpande redovisning och bokslut för något mindre holdingbolag kan bli aktuellt
  • Att kunna arbeta väl i team är en viktig del utav arbetet
  • Att tillsammans med andra medarbetare ansvara för dagliga processer inom Finance
  • Avlastning för övriga medarbetare inom diverse områden
Utbildning/erfarenhet

Vi söker dig som är nyexaminerad från universitetsutbildning inom ekonomi, helst med redovisningsinriktning. Du har tidigare sommarjobbat och/eller arbetat max 1 år med någon form av administrativt och/eller serviceinriktat arbete, förslagsvis som ekonomiassistent eller liknande. Du har goda kunskaper i Office-paketet, främst Excel, och det är meriterande med erfarenhet av Twin eller liknande Finance-system. Även erfarenhet från löpande redovisning är meriterande. Goda kunskaper i engelska är ett krav.

Som person är du prestigelös, operativ och har förmågan att snabbt etablera fungerande arbetsrelationer och "hugga i där det behövs". Du är noggrann, strukturerad och stresstålig, och är van att ta stort eget ansvar inom givna ramar. Du har ett bra siffersinne och god förmåga att hantera siffror under stressande förhållanden. Vidare är du driven, engagerad och flexibel. Du har förmåga att förstå helheten såväl som detaljer samt har en god förmåga att prioritera. Du gillar att arbeta i grupp då teamarbete är en viktig del utav arbetet.

Förmåner

Som "hyr-först"-anställd hos Poolia får du under en i förväg bestämd period ta del av alla förmåner som Poolias konsulter får ta del av. Din anställning hos Poolia omfattas av gällande kollektivavtal mellan Bemanningsföretagen och Unionen och Akademikerförbunden.

Efter den i förväg bestämda perioden, och om både uppdragsgivaren och du som kandidat är nöjda, övergår anställning till uppdragsgivaren och du tar därmed del av uppdragsgivarens förmåner.
Jobbfakta
Ort
Stockholms stad
Anställning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Publicerad

10 dagar sedan

Sista ansökningsdag

13 nov

Om företaget

Rätt person på rätt plats. Det är vår kärnkompetens. Och vi har hunnit bli riktigt bra på det efter att vi ända sedan 1989 har försett företag och organisationer med nya medarbetare, såväl tillfälligt och permanent. Vår långa erfarenhet har gjort att vi verkligen kan vårt jobb. Genom att vi ständigt vässar våra arbetsmetoder och processer får du alltid hög kvalitet i allt vi gör. Vår erfarenhet märker du också på att vi är snabba och att du får medarbetare som kan börja jobba hos dig direkt.