Ekonomiansvarig till Retail Academics Research Institute

Om jobbet

I rollen som ekonomiansvarig hos Retail Academics får du helhetsansvar för företagets redovisning, rapportering och analys. Du arbetar med hela flödet inom redovisningen. Vi söker dig som tycker om att arbeta med såväl högt som lågt i ett spännande företag i tillväxt. Som ekonomiansvarig får du en verksamhetsnära roll där du rapporterar direkt till VD. Din insats blir viktig för företagets fortsatta expansion och utveckling. Retail Academics sitter i kontorslokaler på Östermalm i Stockholm.

Huvudsakliga arbetsuppgifter som ekonomiansvarig
  • Helhetsansvar för redovisning, rapportering och analys
  • Löpande redovisning och bokslut
  • Enklare koncernredovisning
  • Årsredovisning
  • Budgetarbete och uppföljning
  • Moms- och skattedeklarationer
  • Projektuppföljning och analys
  • Löne- och fakturahantering
  • Kontakt med revisorer och andra intressenter
  • Utveckling av rutiner och processer
Kvalifikationer och erfarenhet

Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande med flera års erfarenhet inom redovisning. Du är självständig inom redovisningsområdet samtliga delar samt känner dig redo att axla ekonomiansvaret i ett mindre företag. Erfarenhet av konsultföretag är mycket meriterande men inget krav. Rollen kräver goda systemkunskaper samt goda kunskaper i Excel. Du är flytande i svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Personliga egenskaper

Som person är du självgående, ansvarsfull och engagerad. Du är mycket kvalitetsmedveten och noggrann samt har en prestigelös inställning. Du har ett genuint redovisningsintresse och tar gärna tag i såväl nya som mer rutinmässiga arbetsuppgifter. Rollen kräver också att du är social och kommunikativ samt trivs med att arbeta mot många kontaktytor i företaget.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Retail Academics Research Institute med SJR. Då urval sker löpande ber vi dig ansöka snarast. Du söker tjänster via www.sjr.se. Alla ansökningar och kontakter kommer att behandlas konfidentiellt. Om du har några frågor kring tjänsten är du välkommen att höra av dig till ansvarig rekryteringskonsult Lou Sjöholm Mineur 0766-47 16 17. Välkommen med din ansökan!
Jobbfakta
Ort
Stockholms stad
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Redovisningsekonom
Publicerad

2 dagar sedan

Sista ansökningsdag

6 nov

Om företaget

Retail Academics Research Institute (Retail Academics) är en snabbt växande utvecklingspartner inom detaljhandeln med uppdragsgivare som H&M, ICA, Unilever, McDonald's, Orkla Foods mfl. Bolaget startades 2011 och har sitt ursprung i detaljhandelsforskningen på Handelshögskolan i Stockholm. Idag är Retail Academics en nordiskt ledande aktör inom research och strategisk rådgivning till detaljhandelsbolag.
Retail Academics har även börjat väcka internationell uppmärksamhet, bland annat för sin studie med eye-tracking på uppdrag av Dagligvaruleverantörernas förbund, DLF. Studien är världens största i sitt slag. Detta har lett till projektsamarbeten med en rad globala uppdragsgivare och universitet. "Retail Academics Research Institute is Unilever's leading partner for in-store measurements" - Christina Cvetan, Global Capabilities, Unilever North America. Bolagets kontor finns på Storgatan 41 på Östermalm i Stockholm med 16 anställda och en fältkår om ca 5-10 personer.