Ekonomiansvarig till Forskning & Framsteg

Om jobbet

Tidskriften Forskning & Framsteg är en av Sveriges främsta populärvetenskapliga tidskrifter. Den grundades år 1966 och ges sedan 1979 ut av en stiftelse utan vinstsyfte. Stiftelsen samarbetar nära med Vetenskapsmedia, ett förlag som ger ut de framgångsrika populärvetenskapliga tidskrifterna Språktidningen, Modern Psykologi, Modern Filosofi och Populär Arkeologi.

Vill du ha en bred roll som ekonomiansvarig i en intellektuell miljö? Då kan du vara den vi söker för rekrytering till detta spännande tidningsförlag i Stockholms innerstad.

Om tjänsten
Som ekonomiansvarig sköter du självständigt all ekonomi för stiftelsen Forskning & Framsteg samt Vetenskapsmedia i Sverige AB, som tillsammans ger ut fem tidskrifter. Du arbetar i systemet Visma, vilket du även gör avseende lön för de 17 anställda.

Rollen innefattar ansvar för HR-frågor som till exempel anställningskontrakt, personalhandbok samt kontakter med myndigheter, organisationer och samarbetspartners i förekommande fall. Du förväntas vara väl insatt i de villkor, riktlinjer och förmåner som gäller.

I dina arbetsuppgifter ingår även viss administration som bidragshantering och som sekreterare vid styrelsemöten. Vidare kommer du att vara lokalansvarig vilket innebär att ha kontakter med leverantörer och hyresgäster. I mån av tid kan du ibland få bistå med marknadsrelaterade uppgifter. Du arbetar nära VD, marknadsansvarig och kundtjänst.

Vem är du?
Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande och har några års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter inom ekonomi och lön. Det är en fördel om du tidigare har arbetat i en mindre organisation så att du är van att arbeta brett och med ett helhetsperspektiv. Erfarenhet från tidskriftsverksamhet och/eller stiftelser ser vi som meriterande. Du har stor datavana och mycket god svenska i tal och skrift.

Som person är du självgående, prestigelös och ansvarstagande. Du tycker om att ha ordning och reda och är utvecklingsorienterad. Tjänsten är på heltid men deltid ner till 80% är också möjligt.

Intresserad?
Varmt välkommen med din ansökan på www.360rekrytering.se så snart som möjligt då vi gör urval löpande under processen. Vid frågor är du välkommen att ringa rekryteringskonsult Ulrika Lewander 070-841 92 21.
Jobbfakta
Publicerad

18 dagar sedan

Sista ansökningsdag

20 jan

Om företaget