Ekonom till HSB Stockholm

HSB · Ekonomi · 12 dec

Om jobbet

Söker du en ny utmaning som ekonom? Trivs du i en varierande tjänst som innefattar både redovisning, analys och kundkontakter? Inom HSB Stockholms verksamhetsområde BRF-ekonomi med dess 26 medarbetare erbjuds du en bred tjänst med stort eget ansvar samt ett utåtriktat arbete. Det nyrenoverade kontoret är beläget på Kungsholmen, Stockholm.

Arbetsuppgifter

I tjänsten som ekonom på HSB Stockholm ingår att självständigt ansvara för ekonomihanteringen för ca 25 st bostadsrättsföreningar. I detta arbete ingår i huvudsak:

o Sköta den löpande bokföringen, reskontror och handkassa o Göra deklarationer, inkomst- och fastighetsskatt samt årsbokslut o Upprätta årsbudget och likviditetsbudget samt göra 5-årsprognoser o Vara styrelsens bollplank i ekonomiska frågor avseende redovisning o Delta i olika projekt, samt utbilda nya brf-styrelser i ekonomi

Utbildning/erfarenhet

Vi söker i första hand dig som har praktisk erfarenhet av helheten inom ekonomi, är kunnig inom redovisning och kan göra egna bokslut i mindre verksamheter. Har du erfarenhet från brf-ekonomi ser vi detta som ett plus. Du har relevant utbildning inom ekonomi/redovisning, gärna eftergymnasial. Som person söker vi dig som är:

o Kvalitetsmedveten, noggrann och väl medveten om mål och kvalitetsstandard, samt lägger ned stor vikt vid att leva upp till dessa o Tydlig i din kommunikation, säkerställer att budskap når fram och att förväntningarna är klara för alla berörda parter. Påminner och följer upp o Flexibel, har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Kan snabbt ändra ditt synsätt och förhållningssätt. Ser möjligheterna i förändringar o Självgående, tar ansvar för din uppgift. Strukturerar själv ditt angreppssätt och driver dina processer vidare o Samarbetsförmåga, arbetar bra tillsammans med andra människor. Relaterar dig till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt
Jobbfakta
Ort
Stockholms stad
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Yrkesområde
Ekonomi
Publicerad

3 dagar sedan

Sista ansökningsdag

12 dec

Om företaget

HSB är en medlemsägd, kooperativ organisation som arbetar med bosparande, byggande och förvaltning. HSB har:

  • ca 548 000 medlemmar
  • ca 3 900 bostadsrättsföreningar
  • över 35 000 förtroendevalda
  • 29 regionala HSB-föreningar
HSB ägs och drivs av våra medlemmar enligt principen en medlem - en röst. HSB är en rikstäckande organisation där värderingarna knyter samman i:
  • Engagemang - intresse, kunskap, vilja, självhjälp
  • Trygghet - ekonomiskt, fysiskt, socialt
  • Hållbarhet - långsiktighet, miljömedvetenhet, kvalitet
  • Omtanke - hänsyn, empati, rättvisa
* Samverkan - demokrati, samarbete, solidaritet, öppenhet och kunskapsutbyte